Main Content

Wenger ľutuje, že nikdy nekúpil ikonu Manchestru United

pondelok, 5. jún 2017 10:17 | Autor: Jakub Vaverka

Wenger ľutuje, že nikdy nekúpil ikonu Manchestru United
Wenger ľutuje, že nikdy nekúpil ikonu Manchestru United | zdroj: © TASR

Medzi Manchestrom United a Arsenalom je na Britských ostrovoch veľká rivalita. Prestupy na tejto trase sú po väčšine tabu, i keď sa v histórii nájde aj pár výnimiek. Kormidelník Gunners Arsene Wenger prezradil, ktorého hráča Red Devils chcel mať vo svojom kádri.

Francúz, ktorý len nedávno predĺžil s Arsenalom zmluvu o ďalšie dva roky, prezradil, že ľutuje, že nikdy nemal vo svojom kádri Michaela Carricka, pre ktorého sa v nedeľu uskutočnil na Old Trafforde zápas na jeho počesť. „Gratulujem Michaelovi k skvelej kariére. Myslím si, že si zaslúžil takúto veľkú poctu,“ prehovoril skúsený kormidelník pre Arsenal.com.

35-ročný Carrick, ktorý v mladosti pôsobil v Tottenhame Hotspur a posledných jedenásť sezón strávil v Manchestri United, patrí medzi najobľúbenejších futbalistov Arsenea Wengera. „Môžem osobne povedať, že som veľkým obdivovateľom jeho kariéry a celkovo jeho hráčskej kvality.“

Manažér Arsenalu priznal, že ľutuje, že ho nikdy v kariére nemal vo svojom mužstve. „Patrí to medzi veci, ktoré vo svojej kariére najviac ľutujem. Škoda, že som ho nikdy nemal vo svojom kádri, je to jeden z najlepších anglických futbalistov všetkých čias.“

Carrick bol počas svojej kariéry spájaný s Arsenalom hneď niekoľkokrát, úplne prvý raz v roku 2004, pričom naposledy vo februári 2017. K dohode o jeho prestupe na Emirates Stadium nikdy nedošlo. „Myslím si, že za všetko, čo odviedol na ihrisku sa nie vždy dočkal odmeny, akú si zaslúžil,“ zakončil Wenger na adresu niekdajšieho anglického reprezentanta.