Main Content

Veľký hokejový prestup na spadnutie: Kovaľčuk je blízko NHL!

pondelok, 5. jún 2017 10:10 | Autor: Jakub Vaverka

Veľký hokejový prestup na spadnutie: Kovaľčuk je blízko NHL!
Veľký hokejový prestup na spadnutie: Kovaľčuk je blízko NHL! | zdroj: © TASR

V zámorskej NHL sa blíži obdobie, počas ktorého budeme svedkami veľkého počtu výmen a transferov. Výnimkou nebudú ani hviezdni hráči, pričom práve o jednom z nich sa vo veľkom špekuluje v týchto dňoch.

Renomovaný americký plátok New York Post píše, že by ruský útočník Iľja Kovaľčuk  mohol zaznamenať svoj návrat na zámorské klziská. 34-skúsený kanonier víťaza KHL SKA Petrohrad strávil posledné tri sezóny v Európe, pričom momentálne je v hre jeho návrat do USA. V súvislosti s týmto snajperom sa spomínajú New York Rangers, St.Louis Blues či Toronto Maple Leafs. Avšak najväčší interes o jeho služby má mať San José Sharks.

„Kovaľčuk pôsobil v NHL v jeho posledných dvoch ročníkoch pod vedením aktuálneho kouča Sharsks Petea DeBoera. DeBoer a Kovaľčuk majú podľa všetkého od spoločného pôsobenia v New Jersey Devils dobrý vzťah,“ píše sa v reporte spoza veľkej mláky. V uplynulom ročníku ruský bombardér strelil 32 gólov, ku ktorým pridal v 60 zápasoch aj 46 asistencií.

V NHL má bývalý hráč Atlanty Trashers a New Jersey Devils taktiež výbornú bilanciu. V Zámorí nastúpil počas jedenástich sezón na 816 stretnutí, v ktorých si pripísal 417 presných zásahov a 399 prihrávok na gól.

„Záujem Žralokov o Kovaľčuka dáva zmysel. San José v ročníku 2016/2017 doplatilo na nízku produktivitu krídiel, pričom sa nedarilo hlavne Joelovi Wardovi, Joonasovi Donskoiovi či Mikkelovi Boedkerovi,“ prináša odôvodnenie interesu finalistu z roku 2016 americký zdroj. Opora SKA Petrohrad svoju budúcnosť doposiaľ nekomentovala, avšak vo veľkom sa špekuluje, že Rusov návrat do NHL je reálnou možnosťou.