Main Content

Subban po výhre Predators: Crosby mi povedal, že mi smrdí z úst

nedeľa, 4. jún 2017 10:58 | Autor: Jakub Vaverka

P. K. Subban
P. K. Subban | zdroj: © TASR

Hokejisti Nashville Predators hrajú prvé finále NHL v klubovej histórii. Po dvoch prehrách v Pittsburghu ich čakal kľúčový tretí zápas na domácom ľade. Preds vyhrali presvedčivo 5:1 a dali najavo, že táto séria môže byť ešte veľmi zaujímavá.

Prehry na pôde úradujúceho šampióna Pittsburghu Penguins mali z pohľadu Predátorov prívlastok smolné. Predovšetkým prvá, pri  ktorej Nashville inkasoval z dvanástich striel Tučniakov päť gólov. Tím z mesta hudobného žánru country však hodil neúspechy za hlavu a v domácom prostredí vyhral presvedčivo 5:1. „Na konci dňa nikdy nezáleží, čo poviete pred zápasom. Stretnutie je za nami, vyhrali sme. Už však pozeráme smerom do zápasu číslo štyri,“ začal pre oficiálnu stránku NHL.

Medzi hviezdy tretieho stretnutia finálovej série patril Švajčiar Roman Josi, ktorý jeden gól dal a na dva presné zásahy prihral. Médiá v Zámorí chvália hlavne jeho konzistenciu a dlhodobo kvalitné výkony. „Máte absolútnu pravdu. Je to veľmi konzistentný hokejista. Každý deň, počas každého tréningu predvádza stopercentné výkony. Je kvalitný ako v obrane, tak aj v útoku,“ chválil svojho zverenca kormidelník Preds Peter Laviolette.

Nadšený bol po zápase aj samotný Josi, ktorý si pochvaľuje herný systém Predátorov. „Nám obrancom sa ľahšie dostáva do útoku. Kouč chce, aby sme chodili do ofenzívy a snažili sa niečo vymyslieť. Každý chcel v tomto zápase povstať, aspoň trochu. Vedeli sme, že môžeme hrať lepšie. Myslím si, že celé mužstvo odviedlo výbornú prácu,“ hodnotil tretie stretnutie ostrieľaný švajčiarsky obranca.

Zábery počas zápasu prezradili, že obranca Nashvilleu Subban sa dostal do slovnej prestrelky s hviezdou Tučniakov Sidneym Crosbym. „Väčšinou keď príde k niečomu podobnému, hovoria vám o vašej hre. Alebo ide o niečo osobné. On prišiel a povedal mi, že mi smrdí z úst. Nechápal som tomu, pretože pred zápasmi používam Listerine a môj dych bol skutočne dobrý,“ vysvetľoval novinárom kanadský obranca so sebe vlastným úsmevom.