Main Content

Rysuje sa šokujúci prestup: Fernando Torres do Mexika?

nedeľa, 4. jún 2017 10:31 | Autor: Jakub Vaverka

Rysuje sa šokujúci prestup: Fernando Torres do Mexika?
Rysuje sa šokujúci prestup: Fernando Torres do Mexika? | zdroj: © TASR

Španielsky zakončovateľ Fernando Torres patrí v drese Atlética Madrid stále medzi to kvalitnejšie, čo Primera División ponúka. Kanonier prezývaný El Nino viackrát prehlásil, že by rád ostal v kádri Rojiblancos. Momentálne to však vyzerá, že zmení dres.

V drese Liverpoolu patril Fernando Torres medzi najlepších útočníkov na svete. Následne odišiel do Chelsea, kde sa síce strelecky trápil, avšak dosiahol na vytúžený triumf v Lige majstrov. Zahral si aj na hosťovaní v talianskom AC Miláno, no v roku 2015 sa vrátil na miesto, kde s futbalom začínal. V Atléticu Madrid našiel stratenú streleckú formu a vyvrátil zaužívaný výrok, že doma nikto nie je prorokom.

Pred pár týždňami sa objavili Torresove vyhlásenia, v ktorých si želal, aby mu Atlético ponúklo nový kontrakt. El Nino má už 33 rokov, no Colchoneros má stále čo ponúknuť. Aktuálne informácie však potvrdzujú, že situácia bývalého španielskeho reprezentanta je zamotanejšia, ako by sa mohlo zdať.

Portál menom Deportes en Claro prišiel s tvrdením, že Fernando Torres nemusí v Atléticu začať nasledujúci ročník. „Torres môže ostať v úvode ročníka bez klubu, pričom situáciu okolo 33-ročného útočníka začal monitorovať mexický celok Cruz Azul, ktorý pripravuje ponuku na jeho prestup.“

Spomínaný celok z Mexika trénuje kouč Paco Jemez, ktorý v minulosti koučoval aj v španielskej La Lige, a preto má veľmi dobrý prehľad vo futbale na Pyrenejskom polostrove. „Zástupcovia Cruz Azul sú pripravení budúci týždeň cestovať do Španielska, aby presvedčili Torresa k prestupu,“ píše sa v oficiálnom reporte.

Dôležité bude, ako sa rozhodne Atlético Madrid, pretože Rojiblancos nemôžu počas najbližšieho prestupového obdobia kupovať nových futbalistov. Ak by Torres odišiel, v kádri by ostali na pozíciu útočníka už iba Antoine Griezmann a Kevin Gameiro, pričom prvý menovaný je dlhodobo spájaný s odchodom inam.