Main Content

Prezident Realu Madrid: Zidane tu môže ostať do konca života

nedeľa, 4. jún 2017 10:28 | Autor: Jakub Vaverka

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: © TASR

Zinedine Zidane je trénerský nezmar. Na lavičku Realu Madrid sa dostal ako krízové riešenie po odvolaní Rafaela Beniteza. Po sedemnástich mesiacoch vo funkcii má na konte dva triumfy v Lige majstrov či španielsky titul. Biely Balet je mu veľmi zaviazaný.

Real Madrid včera odohral skvelé finále Ligy majstrov, keď kvalitný taliansky klub Juventus Turín porazil rozdielom triedy 4:1. Biely Balet sa stal prvým klubom v novodobej histórii Champions League, ktorému sa „ušatú trofej“ podarilo obhájiť. Merengues taktiež po prvýkrát od roku 1958 dokázali v jednej sezóne vyhrať domácu ligovú súťaž a európsky pohár číslo jeden.

„Zidane môže ostať v Reale Madrid po zvyšok svojho života,“ začal kontroverzný prezident Realu Madrid Florentino Perez pre stanicu Cadena Ser. „Každý fanúšik Realu Madrid mu je veľmi vďačný. Keď prišiel v roku 2001, zdvihol našu úroveň ako najlepší hráč na svete. Teraz je najlepší tréner na svete. Je naším koučom iba sedemnásť mesiacov, no dokázal, že všetko je možné.“

Zinedine Zidane sa ako tréner dostal do Realu Madrid v roku 2014, keď bol asistentom Carla Ancelottiho. Následne trénoval mládežnícky tím Merengues, pričom po odvolaní Rafaela Beniteza zasadol na lavičku Áčka. „Neviem povedať, či ostanem po zvyšok môjho života v Reale Madrid, no klubu som vďačný za všetko, čo mi dal,“ okomentoval prezidentove slová samotný kormidelník.

„Hral som tu dlhý čas a cítil som ako súčasť klubu. Som rád, že môžem byť časťou Realu Madrid. V tejto sezóne každý hráč odohral dôležitú pasáž, čo sa pre nás stalo kľúčovým faktorom,“ zakončil charizmatický Francúz, ktorý ako hlavný tréner Realu Madrid v 87 zápasoch čelil iba siedmych porážkam a dočkal sa piatich trofejí.