Main Content

Odíde Alexander Ovečkin do Montrealu, Dallasu alebo Vegas?

nedeľa, 4. jún 2017 10:10 | Autor: Jakub Vaverka

Odíde Alexander Ovečkin do Montrealu, Dallasu alebo Vegas?
Odíde Alexander Ovečkin do Montrealu, Dallasu alebo Vegas? | zdroj: © TASR

Ruský útočník Alexander Ovečkin sa ani v ročníku 2016/2017 nedočkal vytúženého triumfu v NHL. Kapitán Washingtonu Capitals je v posledných dňoch spájaný s možným odchodom z hlavného mesta. Je zmena dresu v Ovieho prípade reálna?

Budúcnosť tridsaťjedenročného trojnásobného majstra sveta vo Washingtone Capitals nemusí byť tak jednoznačná, ako by sa mohla zdať. Generálny manažér Caps Brian MacLellan priznal, že existuje možnosť, že by bol Alexander Ovečkin vytrejdovaný inam. Ak by sa tak skutočne stalo, išlo by o najväčší presun v NHL za posledné roky.

„Možno je to reálne, ak v určitom bode príde zaujímavá hokejová dohoda. Momentálne však neviem povedať, či je taká na stole teraz,“ prehovoril MacLellan. Ročník 2016/2017 bol pre Ovečkina sklamaním. Ako kapitán stroskotal s Capitals už v druhom kole play-off na Pittsburghu Penguins, pričom následne pre zranenie necestoval ani na MS 2017 do Nemecka a Francúzska.

Portál NHL Trade Rumors informuje, že zmena dresu v prípade jedného z najlepších ruských hokejistov posledných rokov, nemusí byť taká nereálna, ako by sa mohlo zdať. „Montreal Canadiens, Dallas Stars a Vegas Golden Knights sa ocitli v prestupovej vojne o 31-ročného Alexandra Ovečkina. Ovečkin povedal, že by si vedel samého seba predstaviť v Montreale, pričom Canadiens hľadajú snajpera.“

Nech už by kroky Ovečkina putovali kamkoľvek, bola by to veľká senzácia. Aj napriek tomu, že tento Rus zažíva úspešnú kariéru, ešte nikdy nevyhral prestížny Stanley Cup, a preto možno čakať, že ak sa odhodlá k odchodu z Washingtonu, bude to do mužstva, ktoré bude mať v play-off reálne šance na celkový triumf v NHL.