Main Content

Mohamed Salah sa dohodol s Liverpoolom. LFC sa rysuje veľká posila

sobota, 3. jún 2017 13:05 | Autor: Jakub Vaverka

Mohamed Salah sa dohodol s Liverpoolom. LFC sa rysuje veľká posila
Mohamed Salah sa dohodol s Liverpoolom. LFC sa rysuje veľká posila | zdroj: © TASR

Liverpool skončil v uplynulej sezóne Premier League na štvrtom mieste a v budúcom ročníku si zahrá v prestížnej Lige majstrov. Klubové vedenie vie, že ak chcú byť The Reds konkurencieschopní na európskej scéne, musia sa poriadne posilniť.

Kluboví šéfovia začali nové posily hľadať už v predstihu, aby mal nemecký kormidelník Jurgen Klopp novicov k dispozícii počas kompletnej letnej prípravy. Vo veľkom sa píše, že prvou väčšou posilou Červených by sa mohol stať egyptský reprezentant Mohamed Salah. Salah je momentálne futbalistom talianskeho vicemajstra AS Rím.

Jeden z renomovaných anglických denníkov the Times dokonca prišiel s tvrdením, podľa ktorého by mal byť transfer „Moma“ Salaha na Anfield Road iba otázkou času. „Salah sa verbálne dohodol s Liverpoolom, pričom prebehli rokovania medzi jeho agentom Ramym Abbasom a klubovým vedením,“ píše sa v oficiálnom znení článku.

„Tréner Jurgen Klopp je naklonený posilneniu útočnej formácie The Reds, pričom egyptský útočník sa stal pre Nemca prestupovým cieľom číslo jeden,“ informuje na svojich stránkach the Times. Salah zažil vynikajúci ročník vo večnom meste. S Rímom skončil na druhom mieste a v 41 zápasoch skóroval 19 gólov a prihral na 12 presných zásahov.

Mohamed Salah už v minulosti v Anglicku pôsobil, obliekal dres londýnskej Chelsea. Na Stamford Bridge sa mu však príliš nedarilo, a preto odišiel do talianskej Serie A. Na Apeninskom polostrove patrí medzi najlepších hráčov ligovej súťaže. Liverpool chce za jeho služby zaplatiť 28 miliónov libier, no AS Rím požaduje minimálne 35 miliónov. Samotný hráč je však návratu do Premier League naklonený.