Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (21.6.2011)

utorok, 21. jún 2011 18:24 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (21.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (21.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Marseille chce Diarru

Ďalší deň prestupového obdobia začíname novinkami z francúzskej Ligue 1. Podľa správ viacerých domácich médií sa Olympique Marseille zaujíma o služby defenzívneho stredopoliara Aloua Diarru z Bordeaux. Ponuka za 29-ročného Francúza, ktorý pôsobí v Bordeaux od roku 2007 by sa mala pohybovať vo výške 5 miliónov eur.

Šebek do Jablonca

Na vavrínoch sa nesedí ani v susednej Gambrinus Lige. Zaujímavú posilu do svojho kádra získal 3. tím uplynulej sezóny FK Jablonec. Ten ulovil do svojich „vôd“ mladého českého brankára Jana Šebeka, ktorý prichádza do českej domácej súťaže z akadémie FC Chelsea. 20-ročný brankár podpísal ako voľný hráč zmluvu s Jabloncom na 3 roky. Šebek v minulej sezóne chytal väčšinou za rezervu Chelsea.

Tottenham chce udržať Modriča

O prestupe Luku Modriča z Tottenhamu sa už čo to v posledných dňoch popísalo. Dnes prišli anglické média s informáciou o tom, že vedenie Hotspur sa svojej veľkej hviezdy nechce vzdať za žiadnu cenu a údajne mu preto ponúklo zvýšenie platu. Britské média hovoria o čiastke 75 000 libier za týždeň . Prestup chorvátskeho reprezentanta bol spojovaný predovšetkým s klubmi Manchester United a FC Chelsea.

Šesták definitívne do Ankaragucu za 2,9 milióna eur

Čiastka 2,9 milióna eur prevedená na účet nemeckého VfL Bochum stačila na to, aby Stanislav Šesták defitívne prestúpil do tureckého Ankaragucu. Šesták sa dohodol s tureckým tímom na 3 ročnej spolupráci. V klube z krajiny polmesiaca pôsobí ďalšia trojica slovenských hráčov - brankár Štefan Senecký, kapitán Ankaragucu Marek Sapara a útočník Róbert Vittek, o ktorého je v posledných mesiacoch veľký záujem predovšetkým u rakúskeho Red Bull Salzburg.

Villas-Boasa pravdepodobne trénerom Chelsea, berie aj Hulka

V súvislosti s takmer uzavretým odchodom trénera FC Porto Andreho Villas-Boasa do londýnskej FC Chelsea sa vynárajú ďalšie rôzne klebety. Anglické média prišli aj so špekuláciou, podľa ktorej by si mal ambiciózny portugalský tréner so sebou zobrať z Porta svojho doterajšieho zverenca Hulka. 24-ročný Hulk má s portugalským majstrom platný kontrakt do roku 2016 a to znamená, že „The Blues“ budú musieť zrejme siahnuť hlboko do peňaženky, aby ho vykúpili podobne ako svojho nového kormidelníka.