Main Content

Škriniar opanoval Seriu A v dôležitej štatistike. Svojimi číslami ohuruje svetové veľkokluby

štvrtok, 1. jún 2017 15:30 | Autor: Dávid Lech

Škriniar opanoval Seriu A v dôležitej štatistike. Svojimi číslami ohuruje svetové veľkokluby
Škriniar opanoval Seriu A v dôležitej štatistike. Svojimi číslami ohuruje svetové veľkokluby | zdroj: © TASR

Milan Škriniar má za sebou veľmi vydarený ročník. V drese Sampdorie Janov v Serii A podával vynikajúce výkony, čo podčiarkuje aj jedna jedna zaujímavá štatistika, v ktorej v sezóne 2016/2017 nenašiel konkurenciu.

Pri pohľade na štatistiku percentuálnej úspešnosti prihrávok je Milan Škriniar na prvom mieste vďaka 91,4% úspešnosti. Toto číslo nedosiahol žiadny iný futbalista talianskej najvyššej futbalovej súťaže. Slovenský stopér opanoval túto štatistiku pred Andreom Barzaglim z Juventusu Turín (90,7%) a Jorginhom z Neapolu (90,5%). Jorginhov spoluhráč a Škriniarov krajan Marek Hamšík sa v tejto štatistike umiestnil na veľmi solídnej delenej dvanástej priečke s úspešnosťou 88,4%.


(zdroj obrázka: whoscored.com)

Podľa dostupných informácií o Škriniarove služby prejavujú záujem popredné svetové veľkokluby, akými sú Juventus Turín, Atlético Madrid či Inter Miláno. Zatiaľ nemám žiadnu konkrétnu ponuku. Síce sa o mne píše, ale momentálne si z toho nerobím ťažkú hlavu," tvrdí stále len 22-ročný futbalista, ktorý, zdá sa, vďaka vynikajúcim výkonom čoskoro zakotví vo svetovom veľkoklube.