Main Content

Vidal radí krajanovi Alexisovi Sanchezovi, aby prestúpil do Bayernu

streda, 31. máj 2017 14:11 | Autor: Squashmaster

Vidal radí krajanovi Alexisovi Sanchezovi, aby prestúpil do Bayernu
Vidal radí krajanovi Alexisovi Sanchezovi, aby prestúpil do Bayernu | zdroj: © TASR

Čiľan Arturo Vidal prestúpil z Juventusu Turín do Bayernu Mníchov v roku 2015. Odvtedy nastúpil za bavorský veľkoklub 57-krát a skóroval osem gólov. Svojho súčasného zamestnávateľa si mimoriadne cení, o čom presvedčil aj priznaním, že sa snaží ovplyvniť svojho krajana Alexisa Sancheza, aby prestúpil práve do tohto klubu.

Arsenal Londýn si po dvadsiatich rokoch nezahrá v budúcej sezóne Ligu majstrov, čo len zvýšilo pravdepodobnosť odchodu niektorých kľúčových hráčov Gunners, vrátane Alexisa Sancheza. Tento útočník si na nedostatok záujemcov sťažovať rozhodne nemôže, keď podľa britského denníka The Independent by ho vo svojich radoch radi privítali v Chelsea, Manchester City a aj spomínaný mníchovský Bayern.

Francúzsky tréner Arsenalu Arsene Wenger zostáva na lavičke londýnskeho klubu a ten sa netajil tým, že si Alexisa spolu s ďalším špílmacherom tímu Mesutom Özilom chce v tíme určite ponechať.                     

Momentálne však je Sanchez spolu s Vidalom na zraze čilskej reprezentácie a Vidal pripustil, že v prestávkach tréningu presviedča Alexisa o tom, aby sa stal jeho spoluhráčom vo farbách Bayernu.

"Povedal som, že to je preňho veľká príležitosť hrať za výborný tím. Ak sa chce porovnávať s najlepšími hráčmi, musí ísť do jedného z najlepších tímov," povedal Vidal.

28-ročný Sanchez prestúpil do Arsenalu v roku 2014 z katalánskej Barcelony a v drese Gunners zaznamenal v 103 zápasoch úctyhodných 53 gólov.