Main Content

Šialená prestupová hra o Mbappého: Kto dá viac?

pondelok, 29. máj 2017 12:02 | Autor: Jakub Vaverka

Šialená prestupová hra o Mbappého: Kto dá viac?
Šialená prestupová hra o Mbappého: Kto dá viac? | zdroj: © TASR

Kylian Mbappé zažil najlepšiu sezónu vo svojej kariére a upútal zraky prakticky všetkých európskych veľkoklubov. V súčasnosti sa o jeho služby bijú predovšetkým Manchester City a Real Madrid. Transferová bitka o francúzsky megatalent začína naberať priam šialené kontúry.

Zdroj menom Get French Football zameraný na dianie vo francúzskej Ligue 1 svojím posledným tvrdením rozvíril hladinu v prestupových vodách. „Manchester City poslal Monaku ponuku na kúpu Kyliana Mbappého vo výške 130 miliónov eur, čím dorovnal dovtedajšiu ponuku Realu Madrid.“

Aj napriek tomu, že osemnásťročný Mbappé sa počas minulého týždňa vyjadril, že prípadný prestup inam podrobne zváži a rozhodne sa podľa toho, kde bude pravidelne hrávať, veľkoklubom to nebráni v tom, aby ponúkali za jeho služby nepredstaviteľné čiastky. Francúzsky mladík v práve skončenej sezóne napol sieť za súperovými brankármi dovedna 26-krát.

„Tréner Manchestru City Pep Guardiola podľa reportov urobil z Mbappého letný prestupový cieľ číslo jeden,“ píše sa v zahraničných správach. Citizens už jedného hráča Kniežat získali, v piatok bol potvrdený prestup Bernarda Silvu za 43 miliónov libier. Sky Blues si podľa dostupných informácií brúsia zuby aj na talentovaného ľavého beka ASM Benjamina Mendyho.

Letné prestupové obdobie ešte ani oficiálne nezačalo, no už teraz je jasné, že Kylian Mbappé, bude patriť medzi najžiadanejších hráčov leta 2017. Monako vie, že jeden z najväčších talentov súčasnosti nemusí predávať pod cenu, pričom je reálne, že ak Francúz skutočne odíde, stane sa z neho historický najdrahší tínedžer aj futbalista celkovo.