Main Content

Opora Chelsea obranca Gary Cahill prezradil, že mohol byť hráčom Arsenalu

nedeľa, 28. máj 2017 10:40 | Autor: Jakub Vaverka

Opora Chelsea obranca Gary Cahill prezradil, že mohol byť hráčom Arsenalu
Opora Chelsea obranca Gary Cahill prezradil, že mohol byť hráčom Arsenalu | zdroj: © TASR

Gary Cahill sa v prebiehajúcej sezóne vypracoval medzi defenzívnych lídrov londýnskej Chelsea aj anglickej reprezentácie. Málokto však vie, že pred šiestimi rokmi mohlo byť všetko inak a Cahill mohol v súčasnosti obliekať dres konkurenčného Arsenalu.

V rozhovore pre denník ​Daily Express anglický stopér Gary Cahill prezradil, že nechýbalo veľa a nebol by v súčasnosti hráčom Chelsea, ale obliekal by dres konkurenčného Arsenalu. V roku 2011, kedy ešte Cahill nastupoval v službách Boltonu Wanderers, Kanonieri rokovali o jeho prestupe. „Prestup bol veľmi blízko. Transfer nakoniec stroskotal na prestupovej čiastke, ja som do toho zapojený nebol.“

„Nikdy sa to nedostalo k tomu, či som k nim ísť chcel alebo nie. Všetko prebiehalo na úrovni klubov. Prejavili o mňa záujem, avšak nesúhlasili s prestupovou čiastkou,“ vysvetlil Gary Cahill, ktorý bol v ročníku 2016/2017 vo väčšine stretnutí kapitánom The Blues. Za  necelých šesť rokov, ktoré strávil na Stamford Bridge, sa vypracoval na jednu z obranných opôr.

Po tom čo sa totiž Gunners nedohodli s Boltonom v roku 2011, do hry sa dostala Chelsea, ktorá bola ochotná podpriemernému anglickému tímu zaplatiť za pomerne neznámeho obrancu sedem miliónov libier. Zaujímavosťou je, že Modrí uspeli s ponukou, ktorá bola o päť miliónov nižšia, ako tá, ktorú mal pripravenú Arsenal.

31- ročný Cahill patrí medzi najlepších obrancov, ktorých ponúka súčasný anglický futbal, pričom je jedným z obľúbených hráčov talianskeho trénera The Blues Antonia Conteho. Potvrdzuje to aj fakt, že v trojčlennej obrane dostáva dlhodobo prednosť pred skúseným Terrym či talentovaným Zoumom.