Main Content

Podpíš kontrakt alebo ostaneš na lavičke, talent AC Miláno je pod tlakom

nedeľa, 28. máj 2017 10:54 | Autor: Jakub Vaverka

Podpíš kontrakt alebo ostaneš  na lavičke, talent AC Miláno je pod tlakom
Podpíš kontrakt alebo ostaneš na lavičke, talent AC Miláno je pod tlakom | zdroj: © TASR

Taliansky brankár Gianluigi Donnarumma patrí medzi najperspektívnejších gólmanov v súčasnom futbale. Veľmi ľahko sa však môže stať, že sa tento šikovný mladík prestane objavovať v základnej zostave AC Miláno.

Talianske médiá vrátane  Corriere Dello Sport a Tuttosport hlásajú, že sa osemnásťročný Gianluigi Donnarumma dostal do konfliktu s vedením AC Miláno kvôli tomu, že odmietol podpísať ponúknutý nový kontrakt. „Rossoneri sú pripravení nechať 18-ročného brankára v budúcej sezóne na lavičke, ak odmietne podpísať nový kontrakt, ktorý mu na San Sire ponúkajú,“ píše sa v reportoch z Apeninského polostrova.

O Donnarummu, ktorý sa veľmi rýchlo zaradil medzi brankárske osobnosti Serie A, majú obrovský záujem predovšetkým Manchester United a Manchester City. Hráč aj jeho agent, kontroverzný Mino Raiola, si uvedomujú, že sú vo výhodnej pozícii, a preto sa snažia od AC získať čo najlukratívnejšie podmienky novej zmluvy.

AC Miláno je podľa dostupných správ ochotné vychádzajúcej hviezde talianskeho futbalu zvýšiť doterajší ročný plat z 220 000 libier na 2,6 milióna, no Raiola doposiaľ nesúhlasil, pretože je presvedčený o tom, že jeho klient si zaslúži lepšie podmienky.

Raiola taktiež pre médiá vyvrátil, že by Donnarumma dostal od AC Miláno ultimátum, no talianske plátky si sú svojimi informáciami evidentne veľmi isté. Očakáva sa, že ak by skutočne hrozilo, že talentovaný brankár presedí nasledujúci ročník na lavičke náhradníkov, Raiola spolu so svojím klientom príjmu aj o niečo nevýhodnejšie podmienky, ako požadujú.