Main Content

Gabriel Jesus mohol byť hráčom FC Barcelona, avšak ...

piatok, 26. máj 2017 11:32 | Autor: Jakub Vaverka

Gabriel Jesus mohol byť hráčom FC Barcelona, avšak ...
Gabriel Jesus mohol byť hráčom FC Barcelona, avšak ... | zdroj: © TASR

Brazílsky mladík Gabriel Jesus, ktorý od januára pôsobí v Premier League v drese Manchestru City, dáva o sebe na ihrisku vedieť vynikajúcimi výkonmi. Málokto však vie, že nechýbalo veľa a táto futbalová hviezdička by behala po trávnikoch v Španielsku.

Manchester City zaplatiť brazílskemu Palmeirasu za služby Gabriela Jesusa v januárovom prestupovom okne 27 miliónov libier. Sympatický mladík pre katalánsky denník Sportprehovoril o tom, že jeho odchod do Anglicka nebol vôbec jednoznačnou záležitosťou. Obrovský záujem o služby totiž mali aj Barcelona a Real Madrid.

„Keď som si mal vybrať nový klub, bolo to pre mňa veľmi náročné rozhodnutie. Neymar vie, aké je to byť mladým brazílskym hráčom, o ktorého sa bije celá Európa. Hovoril mi o tom, aké je to v Barcelone. Hovoril mi o meste aj o počasí, ktoré je podobné tomu brazílskemu,“ začal ofenzívny talent v službách Sky Blues.

„Následne som váhal, pretože Barcelona je skvelý klub. Avšak uvedomil som si, že môžem ísť do iného výbornému tímu, kde však budem mať výrazne väčšie šance na presadenie sa do zostavy. To v konečnom dôsledku rozhodlo,“ referuje Gabriel Jesus.

Dvadsaťročný mladík v Manchestri City podáva výborné výkony a fanúšikovia si zatiaľ jeho služby nevedia vynachváliť. Spokojný je aj samotný hráč. „Manchester City sa o mňa naozaj zaujímal, volal mi samotný Guardiola. Je to skvelý profesionál a taktiež výborný človek. Je úprimný a upútal moju pozornosť.“ Jesus si v Anglicku v prvých 11 dueloch zapísal sedem presných zásahov a 4 asistencie.