Main Content

Newcastle pripravuje na prvú letnú posilu 50 miliónov eur

piatok, 26. máj 2017 10:49 | Autor: Timotej Gašper

Newcastle pripravuje na prvú letnú posilu 50 miliónov eur
Newcastle pripravuje na prvú letnú posilu 50 miliónov eur | zdroj: © TASR

Staro-nový účastník Premier League sa podľa plátku TheSun.uk pokúsi v lete zabojovať o služby známeho hráča z Portugalska, ktorého cena sa môže vyšplhať až na astronomických 50 miliónov eur.

„The Magpies“ sa po ročnej odluke vracajú medzi britskú futbalovú elitu. Vďačia za to aj známemu trénerovi Rafaelovi Benitézovi, ktorý hneď v prvej sezóne dokázal s Newcastlom triumfovať v The Championship. Španielsky tréner ale aj vedenie tradičného anglického tímu si uvedomuje, že pred náročnou sezónou musí byť káder v plnej sile a podľa médií si už “Straky” zvolili aj prvý veľký cieľ - Williama Carvahla.

Robustný defenzívny záložník respektíve stopér dlhodobo žiari v drese Sportingu Lisabon, z ktorého sa ho snažilo získať už mnoho klubov, no vždy neúspešne. Podľa správ britského bulváru TheSun.uk sa vraj Benitez rozhodol, že Carvalha získa do svojich radov aj napriek tomu, že prestupová čiastka spojená s bonusmi by sa mohla vyšplhať až na 50 miliónov eur.

Stála opora portugalskej reprezentácie odohrala v uplynulej sezóne v drese lisabonského klubu 43 zápasov, no teraz nastal pravdepodobne najvhodnejší čas na veľký prestup.

Newcastle United čaká v novej sezóne náročný boj o každý jeden bod, pretože klub už nechce riešiť podobné starosti, ako v ročníku 2015/2016, kedy vypadol z Premier League. Ak má stred poľa fungovať, hráč typu Carvalho by sa Benitezovi veľmi hodil.