Main Content

Ktoré letné športy sú tento rok trendy?

pondelok, 29. máj 2017 10:19 | Autor: Sport7.sk

Ktoré letné športy sú tento rok trendy?
Ktoré letné športy sú tento rok trendy? | zdroj: © TASR

Cítite to? Leto je tu. Síce oficiálne podľa kalendára ešte neprišlo, no na počasí už je to poriadne cítiť. Voľný čas budeme môcť tráviť omnoho aktívnejšie než počas zimy a bola by veľká škoda preležať celé leto na pláži či záhrade a opaľovať sa. Máme pre vás zaujímavé tipy na letné športy.

Ponuka letných športov je tak široká, že nemáte šancu vyskúšať všetky. Vybrali sme vám ale niekoľko atraktívnych, ktoré sa v tejto sezóne budú tešiť veľkej popularite. A samozrejme sa pri nich aj opálite J

Šup do vody

K vodným športom, okrem tradičného plávania, sa v zime jednoducho nedostaneme. Preto si ich počas niekoľkých slnečných mesiacov treba užiť naplno. Zaplávať si na čerstvom vzduchu, vyskúšať vodné lyže či wakeboard, zasurfovať si na morských vlnách, či jazdiť na člne, to sú nenahraditeľné zážitky.

Počuli ste už napríklad o paddleboard-e? V našich končinách ide stále o pomerne neznámu záležitosť. Paddleboard je na prvý pohľad podobný surfu, avšak je zväčša nafukovací, čo je jeho výhodou pri cestovaní. Na plaváku teda stojíte a pomocou dlhého pádla sa plavíte. Aj preto sa mu zvykne hovoriť SUP (Stand up paddle – pádlovanie v stoji).

Kolieskový relax

Skateboardy, longboardy a rôzne ďalšie „dosky“ sú nevyhnutne späté s letnou (alebo aspoň jarnou a jesennou) sezónou. Čo je ale úplným letným evergreenom? Kolieskové korčule. Tie milujú ženy, muži, deti, teenageri, dospeláci. V eshope inSPORTline.sk si vyberiete rekreačné aj agresívnejšie varianty.

Aby vás neoslepilo

Máme radi slnko a veríme, že si ho v lete užijeme čo najviac. Napriek tomu sa pred ním musíme aj chrániť. Opaľovacie krémy už sú pre nás bežnou rutinou, nechceme predsa, aby nás po dni na slnku bolel každý kúsok nášho tela. Mali by sme si však chrániť aj náš zrak. Oči sú pri silnej slnečnej žiare veľmi namáhané, čo neprospieva ani im a ani našim športovým výkonom. Doplňte radšej svoju športovú výbavu o kvalitné polarizačné okuliare. Tie využijete pri akomkoľvek letnom športe od behu, cez volejbal alebo korčule. I keď v bazéne vám asi viac poslúžia plavecké :)