Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (20.6.2011)

pondelok, 20. jún 2011 19:04 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (20.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (20.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Grafite opúšťa Bundesligu

Dnešnú rubriku začíname v nemeckej Bundeslige, ktorá sa lúči sa významnou osobnosťou minulých rokov. Z Wolfsburgu odchádza brazílsky kanonier Grafite. Edinaldo Batista Libânio, ako znie jeho úradné meno odchádza do dubajského Al Ahli, s ktorým už podpísal kontrakt na dva roky. Brazílčan teda po necelom polroku od odchodu jeho útočného partnera Edina Džeka do Manchestru City opúšťa ako ďalší dôležitý hráč káder Wolfsburgu. 32-ročný Grafite odohral za „vlkov“ viac ako 100 zápasov.

Villas-Boas na Stamford Bridge

Ďalšia dnešná špekulácia sa týka trénerskej výmeny medzi FC Porto a FC Chelsea. Podľa správ bulvárnych britských denníkov je Chelsea ochotná vykúpiť spod zmluvy hlavného trénera FC Porto Andreho Villasa-Boasa. Vedenie Chelsea je vraj ochotné zaplatiť za výstupnú klauzulu ambiciózneho 33 ročného kormidelníka 15 miliónov eur. Boasovi nie je prostredie Chelsea vôbec cudzie, keďže tu pôsobil už ako asistent trénera Joseho Mourinha.

Obinna do Ruska

Dnes sa definitívne spečatil prestup reprezentanta Nigérie Victora Obinnu. Ten prichádza ako voľný hráč do tímu  Lokomotivu Moskva z Interu Miláno. 24-ročný útočník prišiel do Milána v roku 2008, no do základnej zostavy sa nedokázal prepracovať a tak putoval na viaceré hosťovania. V uplynulej polsezóne hosťoval v anglickom West Hame United, ktorému však nedokázal pomôcť k záchrane v Premier League .

Pandev chce zostať


Ďalšia správa tiež súvisí s milánskym Interom. Možno ste zachytili fámy o údajnom odchode reprezentanta Macedónska Gorana Pandeva. Ten však dnes všetky špekulácie vyvrátil vyhlásením, že v Interi je šťastný a o možnom odchode do iného mužstva vôbec neuvažuje. Pandev má v útoku Interu obrovskú konkurenciu vo hviezdach ako Milito, Eto’o či Pazzini.

Hamšík za Cassana do AC?

V Taliansku sa objavila ďalšia špekulácia súvisiaca s Marekom Hamšíkom a jeho odchodom do milánskeho AC. Záujem najslávnejšieho talianskeho klubu je známy už dlhšiu dobu, no vedenie Neapolu doteraz dementovalo akúkoľvek šancu na Hamšíkov odchod od SSC. AC Miláno chce najnovšie podľa periodika Tuttosport ponúknuť za 23-ročný slovenský talent okrem finančnej čiastky aj útočníka Antonia Cassana.