Main Content

Gerard Piqué prezradil, ktorému hráčovi mimo Barcelony by doprial zisk Zlatej lopty

utorok, 23. máj 2017 14:53 | Autor: Squashmaster

Gerard Piqué prezradil, ktorému hráčovi mimo Barcelony by doprial zisk Zlatej lopty
Gerard Piqué prezradil, ktorému hráčovi mimo Barcelony by doprial zisk Zlatej lopty | zdroj: © TASR

Juventus Turín vo štvrťfinále Ligy majstrov vyradil katalánskeho giganta menom FC Barcelona.

Nemalú zásluhu na tom mal aj nestarnúci taliansky brankár Gianluigi Buffon, prezývaný Gigi. Napriek tomu, že to bol práve Juventus, ktorý vyradil Kataláncov, jedna z ikôn Blaugranas Gerard Pique by podľa portálu goal.com doprial Gigimu zisk prestížnej Zlatej lopty.

Buffon počas svojej bohatej  a úspešnej kariéry získal osem titulov v talianskej lige, päťkrát triumfoval v talianskom superpohári a trikrát v talianskom pohári. Doterajším vrcholom jeho kariéry je zisk titulu majstra sveta s talianskym tímom v roku 2006. Tieto veľké úspechy nezostali nepovšimnuté barcelonským obrancom Gerardom Piquém, ktorý povedal: "Lionel Messi tento rok zvíťazí v boji o Zlatú kopačku ako najlepší strelec a zaslúžil by si už šiestu Zlatú loptu. Ale ak sa pozriete na trofeje, ktoré vyhral Buffon, a navyše k ním môže pridať aj výhru v Lige majstrov, tak si ju zaslúži nielen za túto sezónu, ale za celú kariéru. Taktiež by bolo dobré, aby toto ocenenie po Levovi Jašinovi získal ďalší brankár. "

Španielsky reprezentant sa tiež vyjadril k blížiacemu sa finále Ligy majstrov medzi Juventusom a Realom Madrid, ktoré sa odohrá 3. júna v Cardiffe na štadióne Millenium Stadium. "Bude to zápas dvoch skvelých tímov. Juventus hrá výborne už niekoľko rokov a majú niekoľkých skvelých hráčov, ako napríklad Buffona, ktorý naozaj túži po "ušatej trofeji", alebo nášho bývalého spoluhráča Daniho Alvesa. Bolo by úžasné vidieť, ako v Cardiffe vyhrá," dodal Piqué.