Main Content

Malage sa neoplatí poraziť Real Madrid. Prišla by o milión eur

piatok, 19. máj 2017 10:45 | Autor: Jakub Vaverka

Malage sa neoplatí poraziť Real Madrid. Prišla by o milión eur
Malage sa neoplatí poraziť Real Madrid. Prišla by o milión eur | zdroj: © TASR

O majstrovskom titule v španielskej Primera División sa tento rok rozhodne v poslednom kole. Ak Real Madrid získa na ihrisku Malagy čo i len bod, stane sa šampiónom. Paradoxom je, že z titulu Bieleho Baletu budú profitovať aj Andalúzania, a teda je pre nich výhodné stratiť body.

Real Madrid má za sebou dlho odkladanú dohrávku so Celtou Vigo. V Galícii zvíťazil Biely Balet v napínavom stretnutí 3:1 a kolo pred koncom má pred druhou Barcelonou trojbodový náskok. Majstrovská matematika je v tomto prípadne jednoznačná. Ak budú Merengues v poslednom kole bodovať, stanú sa po piatich rokoch majstrami krajinami. Ak by prehrali a Barcelona by zvíťazila s Eibarom, šampiónom by sa stali vďaka lepším vzájomným zápasom a skóre Katalánci.

Prehra zverencov Zinedina Zidanea je však v súčasnosti veľmi málo pravdepodobná. Real má vynikajúcu formu a dokáže zapnúť v rozhodujúcich momentoch stretnutí. Nechýba ani obrovská motivácia, veď klub čaká na domáci titul už niekoľko rokov a hráči sú hladní po tom, aby prerušili hegemóniu Barcelony a Atlética Madrid.

Portál The Sport Bible však dáva do pozornosti aj ďalší dôvod, kvôli ktorému je titul pre Real Madrid veľmi pravdepodobný. Ako je známe, Madridčania v roku 2013 kúpili z Malagy stredopoliara Isca. V dohode medzi klubmi bolo, že ak Real Madrid vyhrá v prvých piatich rokoch od prestupu titul, Andalúzania zinkasujú bonus vo výške jedného milióna eur.

Rozmenené na drobné – ak Malaga v nedeľu neporazí Real Madrid, zarobí milión eur. V španielskych médiách, predovšetkým v tých blízkych Barcelone, sa preto vo veľkom spochybňuje prístup Malagy v poslednom kole.  Barcelona potrebuje, aby Andalúzania vyhrali, ak sa tak nestane, majstrom bude jej večný rival. Navyše, majiteľ Malagy Nasser Al Thani pred pár týždňami prehlásil, že dúfa, že Barcelona titul nezíska, pretože má na ňu ťažké srdce od posledného vzájomného zápasu.