Main Content

Pred žrebom predkola Ligy majstrov: Proti komu Slovan Bratislava?

nedeľa, 19. jún 2011 19:21 | Autor: Jakub Vaverka

Pred žrebom predkola Ligy majstrov: Proti komu Slovan Bratislava?
Pred žrebom predkola Ligy majstrov: Proti komu Slovan Bratislava? | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

V sezóne 2011/2012 máme v Lige Majstrov opäť len jedného zástupcu, ktorým je tento rok ako úradujúci majster Corgoň ligy bratislavský Slovan. “Belasí“ by v najprestížnejšej klubovej súťaži sveta radi napodobnili Žilinu z minulej sezóny, ktorá sa po dlhom období sucha slovenských klubov senzačne prebojovala do skupinovej fázy. Slovenský majster začne svoju púť v 2. predkole ako nasadený tím a zoznam súperov, ktorých môže dostať za protivníka je dlhý od Islandu až po Kazachstan.

Najprijateľnejší súper podľa Šport7:  Flora Tallinn (Estónsko)

Podľa redakcie Sport7.sk by mohol byť najprijateľnejším súperom pre nášho majstra estónsky šampión Flory Tallinn, pre ktorého je úspechom už len postup do ktoréhokoľvek predkola Ligy Majstrov. V Estónsku by mohlo prísť podporiť domáci klub väčšie množstvo fanúšikov, no futbal v krajine s 1,5 miliónom obyvateľov v súčasnosti nemôže vážne konkurovať žiadnemu kvalitnejšiemu slovenskému klubu. Akýkoľvek nepriaznivý výsledok Slovana proti Talinnu by bol považovaný za veľkú hanbu.

Najnebezpečnejší súper podľa Šport7: FC Pjunik Jerevan (Arménsko)

Za najnebezpečnejšieho možného súpera “Belasých” vyberáme majstra Arménska, ktorý je nabudený ziskom titulu a postupom do Ligy Majstrov. O húževnatosti Arménov sa presvedčila dobre aj slovenská reprezentácia, ktorá v minuloročnom kvalifikačnom zápase v Arménsku práve v Jerevane zaslúžene prehrala 3-1. Do karát Jerevanského tímu môže hrať aj búrlivé domáce prostredie, ktoré by bolo pravdepodobne 12-tým hráčom domácich. Naopak na nefutbalových Pasienkoch by ani skalní Slovanisti podobnú atmosféru pravdepodobne ani zďaleka nedokázali vytvoriť.

Na záver to “najlepšie” – v širšom kádri Arménskej reprezentácie, ktorá dokázala v kvalifikácií na Euro 2012 doma remizovať s Ruskom a poraziť Slovensko sa nachádza až 10 hráčov tohto klubu!

Zoznam nasadených a nenasadených tímov predkôl Ligy majstrov

Nasadené tímy:
BATE Borisov (Biel.), Maccabi Haifa (Izr.), Dinamo Záhreb (Chor., Jakub Sylvestr), Rosenborg Trondheim (Nór.), Partizan Belehrad (Srb.), APOEL Nikózia (Cyp.), Wisla Krakov (Poľ., Erik Čikoš), SK Sturm Graz (Rak.), Litex Loveč (Bul.), ŠK SLOVAN BRATISLAVA (SR), Viktoria Plzeň (ČR, Marek Bakoš, Michal Ďuriš, Miloš Brezinský, Tomáš Hájovský, Ľuboš Ilizi), NK Maribor (Slovin.), HJK Helsinki (Fín.), FK Ekranas (Lit.), FC Zestafoni (Gruz.), Malmö FF (Švéd.), Shamrock Rovers (Ír.)

Nenasadené tímy:
Dacia Kišiňov (Mold.), FC Pjunik Jerevan (Arm.), Borac Banja Luka (Bosna a Herceg.), FK Mogren (Č. Hora), Skonto Riga (Lot.), FC Videoton (Maď., Tomáš Tujvel), Bangor City (Wales), HB Tórshavn (Faer. ostr.), FC Linfield (Sev. Ír.), FC Tobol Kostanaj (Kaz.), Flora Tallinn (Est.), UBK Breidablik (Isl.), Neftči Baku (Azerb.), FK Škendija (Mac.), FK Skanderbeg Korcë (Alb.), dvaja postupujúci z dvojzápasu 1. predkola