Main Content

Hodnotenie našich hokejistov po zápase s Ruskom

sobota, 13. máj 2017 20:11 | Autor: Jakub Mihálik

Hodnotenie našich hokejistov po zápase s Ruskom
Hodnotenie našich hokejistov po zápase s Ruskom | zdroj: © TASR

Pri vysokej prehre sa nehodnotí ľahko, no predsa len si pripomeňme individuálne výkony našich v zápase proti Rusku.

Július Hudáček – 6 – Zápas, ktorý musíte ako brankár nenávidieť. Predvádzate kvalitné zákroky, no hráči pred vami jednoducho na súpera nestačia, a tak inkasujete šesť gólov. Julo má plusové body za to, že to vôbec celý zápas vydržal a neustále sa snažil aspoň trochu zmierniť črtajúci sa debakel. 

Adam Jánošík - 3 - Nedôraz bol spoločnou črtou všetkých našich obrancov, Adam nie je výnimkou. Oproti ostatným zápasom sme ho menej videli pri odvážnych prienikoch do súperovho pásma. Bol najmenej vyťaženým hráčom zápasu z našej strany, čo tiež napovedá o výkone v tomto zápase. 

Juraj Mikuš – 3  – Druhú obrannú formáciu využívali tréneri aj v oslabeniach, no svojich súperom neprekazili nacvičené kombinácie. Juraj nepatril k najhorším bekom našich v tomto zápase, ale to nie je veľmi veľká útecha. 

Peter Čerešňák - 3 – Obrancovia mali v tomto zápase dovolenku. Pri piatom góle nechal Čerešňák Telegina osamoteného pred Hudáčkom, ktorý si nakoniec puk vrazil do brány sám. 

Martin Gernát - 3  - Nepostrážil si Dadonova pri druhom góle Rusov, keď opakoval tradičnú chybu našich v tomto zápase – nepristúpenie k osamotenému útočníkovi. Dnes pomerne váhal aj v rozohrávke, čo nebývalo zvykom, zrejme to však súvisí aj s kvalitou súpera, ktorá je odlišná od predošlých zápasov. 

Michal Sersen - 5 - Vyhlásený za nášho najlepšieho hráča zápasu, no ani Michalov výkon sa nedá ktovieako chváliť. Čo je preňho chvályhodné, že ako jediný obranca nebol na ľade, keď sme inkasovali, čo znamená, že si svoju prácu robil dobre. 

Michal Čajkovský – 4 – Smerom do ofenzívy sme toho od Michala veľa nevideli, no v obrane to bolo v poriadku. Bol našim najvyťaženejším a druhý najvyťaženejším hráčom po Máriovi Bližňákovi. Svojim fyzickým nasadením dokázal ako-tak eliminovať ruským bombardérov, skončil „len“ s jednou mínuskou. V takomto zápase sa musia hráči uspokojiť aj s tým. 

Eduard Šedivý  - 3– Nebál sa zapojiť ani do šarvátky, ktorá vznikla pred súperovým brankárom. Pri štvrtom góle sa zle zorientoval, celkovo bol pri dvoch góloch súpera, smerom dopredu sa nedá veľa hodnotiť.

Peter Trška – 3 – Sama o sebe hovorí jeho zápasová bilancia -3 body v tabuľke pravdy. Štvrtá formácia tentokrát v zápase prepadla a Rusi to dokázali využiť.

Marcel Haščák - 3 - Smola pokračuje. Mal šancu v prvej tretine, v druhej ešte väčšiu počas presilovky. O slovo sa hlásil aj v tretej tretine, no naďalej pokračuje v streleckej mizérii.

Mário Bližňák - 4   - Sršal aktivitou, smerom dozadu i dopredu, unikol v jednom z oslabení a takmer sa postaral o jediný gól našich. Avšak ostali len pri „takmer“. 

Michel Miklík  - 3– V tomto zápase bol Michel oveľa menej nebezpečný ako v predošlých. Pripísal si síce tri strelecké pokusy, no nedostal sa do stopercentnej šance. 

Tomáš Hrnka  - 3 - Pri prvom góle mu Rusi zamotali hlavu, ale celá formácia bola pri tejto akcii trochu domotaná, keďže obrancovia boli príliš vpredu a brániť museli útočníci. Mal šancu pri oslabení, keď unikal s Bližňákom, no nepresadil sa. 

Lukáš Cingel  3 - Menej výrazný ako v predošlých zápasoch, nula streleckých pokusov, dva mínusové body, čo viac hodnotiť...

Andrej Kudrna -3 – Za stavu 1:0 mal pred ruským brankárom šancu, no zblízka sa mu nepodarilo nájsť odkryté miesto. Snažil sa presadiť sa fyzickými prednosťami, viac sa mu však v zápase nepodarilo. 

Pavol Skalický 3 - Pavlova prednosť je narúšanie súperovej rozohrávky, má dobrý odhad a načasovanie. Dostal sa do šance, keď umne obkrúžil bránku a snažil sa zaskočiť ruského brankára, čo bohužiaľ nevyšlo. 

Libor Hudáček - 2,5  - Obohratá pesnička, Hudáček na trestnej lavici – gól v našej sieti. Libor mal byť jednou z opôr našich na turnaji, no jeho absolútne zbytočné zákroky zrážajú našich do kolien. 

Vladimír Dravecký -4 – Svoju obyklú dravosť prejavil v presilovke, mal veľkú príležitosť, no aj pri ňom platí, že jeho snaha a líderské schopnosti nestačia.  

Tomáš Matoušek - 4,5– Jediný spomedzi útočníkov, ktorý nebol pri žiadnom inkasovanom góle, čo naznačuje, že defenzívne úlohy si plnil pomerne dobre. No tak, ako nebol pri žiadnom z gólov v obrane, nebol ani pri ničom významnom v útoku, čo by sme mohli pozitívne ohodnotiť. 

Tomáš Zigo - 3 – Pripísal si zbytočný faul za držanie. Pri šiestom góle nevyhodil puk, ktorý mal pod kontrolou, následne sme inkasovali. Nečakáme od štvrtej formácie, že bude rozhodovať zápasy, no aspoň disciplína by mohla byť lepšia. 

Andrej Šťastný  -4 - V prvej tretine mal veľkú šancu, avšak neskončila gólom, ale bitkou. Neskôr v tej istej tretine pridal ešte jednu šancu, ani tá sa však neujala. Potom sa venoval viac defenzíve, čo mu išlo pomerne dobre. 

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon

 

Odporúčané články