Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (19.6.2011)

nedeľa, 19. jún 2011 18:27 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (19.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (19.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Sanchez do Barcy ?

Prvá horúca informácia prichádza zo španielskej La Ligy. Úradujúci európsky šampión FC Barcelona by mal v utorok získať Alexisa Sancheza. 22-ročný reprezentant Chile pôsobí v talianskom Udinese a momentálne je jeden z najžiadanejších hráčov na prestupovom trhu. O útočníka, ktorého často porovnávajú s Cristianom Ronaldom, sa zaujímajú okrem Barcelony aj manchesterské kluby City a United. Ponuka „kataláncov“ pre Udinese by mala atakovať hranicu 30 miliónov eur.

Neymar a Real Madrid

Horúcou témou posledných dní bol aj prestup brazílskeho mladíka Neymara zo Santosu ku španielskemu gigantovi Realu Madrid. Média informovali o údajnej dohode medzi Realom a 19-ročným útočníkom na 5-ročnom kontrakte. Včera však tieto „fámy“ samotný hráč vyvrátil s tým, že žiadne rokovania neprebehli. Neymar je považovaný za jeden z najväčších talentov súčasnosti. Doteraz bol najčastejšie spojovaný s prestupom do londýnskej Chelsea.

O Bartona záujem v Londýne

Prestupovou špekuláciou dňa v Anglicku sa dnes stala informácia o záujme londýnskych „The Gunners“ o známeho búrliváka Joeyho Bartona z Newcastlu United. Podľa správ médií si vedenie Arsenalu myslí, že práve typ hráča ako Barton kanonierom chýba. 28 ročný Barton, ktorý pôsobí v Newcastli od roku 2007, má za sebou aj jedno vystúpenie za reprezentáciu Anglicka.

Stanislav Šesták definitívne do Ankaragucu

Najlepší strelec našej reprezentácie v predchájúcom kvalifikačnom cykle Stanislav Šesták bude aj v budúcej sezóne pôsobiť v tureckom Ankaragucu. Šesták potvrdil túto informáciu tlačovej agentúre TASR. Zmluva s tureckým klubom by mala znieť na najbližšie tri sezóny. O bývalého hráča Slovana, Prešova, Žiliny a Bochumu prejavil záujem aj nemecký Hannover.

Marek Čech do Serie A?


O slovenského reprezentanta Mareka Čecha má údajne veľký záujem talianska FC Bologna. Ľavý krajný obranca momentálne pôsobí v anglickom West Bromwich Albion, s ktorým v lete podpísal novú zmluvu. Podľa talianskych médií má o jeho služby okrem Bologne záujem aj slávne Lazio Rím a francúzsky Stade Rennes. 28-ročný reprezentant našej krajiny odohral v najcennejšom drese doposiaľ 44 zápasov, vrátane vystúpenia na minuloročných MS v JAR.

Muchovi svitá na lepšie časy

Už dlhšiu dobu je známe, že slovenská reprezentačná brankárska jednotka Ján Mucha túži po odchode z FC Everton, z dôvodu nízkeho počtu príležitostí v súťažných zápasoch. Zdá sa, že záujem Muchu o zmenu pôsobiska zobral vážne aj tréner Evertonu David Moyes, ktorý sa snaží za nášho brankára nájsť vhodnú náhradu. Mohol by sa ňou stať Andrew Lonergan z Prestonu North End, ktorý sa v sezóne 2011/2012 predstaví len v tretej anglickej lige. Neotrasiteľnou jednotkou v Evertone je Američan Tim Howard. Záujem o Muchove služby prejavili viaceré tímy z Premier League, ale aj jeho bývalý zamestnávateľ Légia Varšava.