Main Content

OFICIÁLNE: Bayern Mníchov definitívne opúšťajú dvaja hráči

sobota, 13. máj 2017 14:13 | Autor: Timotej Gašper

OFICIÁLNE: Bayern Mníchov definitívne opúšťajú dvaja hráči
OFICIÁLNE: Bayern Mníchov definitívne opúšťajú dvaja hráči | zdroj: © TASR

Včera popoludní vydal bavorský klub na svojom webe oficiálne vyhlásenie k situácií obrancov Holgera Badstubera a Medhiho Benatiu.

Holger Badstuber prišiel do akadémie Bayernu ešte v roku 2002 ako 13-ročný. Postupne sa vypracoval na kvalitného stopéra a okrem prvého tímu sa dostal aj do nemeckej reprezentácie. Neskôr ale jeho kariéru výrazne ovplyvnili časté vážne zranenie väzov, ktoré ho odsunuli na druhú koľaj. V januári 2017 odišiel 28-ročný obranca na hosťovanie do Schalke 04, aby opäť nabral hernú prax.

Vedenie Bayernu však už s Holgerom nepočíta, čo naznačil aj letný príchod Niklasa Suleho. „Od začiatku hosťovania bolo jasné, že Holger už v FC Bayern nebude pokračovať. Holger si bude musieť nájsť novú výzvu a klub, pravdepodobne v zahraničí. FC Bayern mu praje všetko dobré a veľká vďaka za takmer 15 rokov spolupráce na Saberner Strasse.“ Okomentoval situáciu prezident, Karl-Heinz Rummenigge.

Okrem Badstubera sa z hosťovania nevráti ani Medhi Benatia. Marocký reprezentant prišiel do Bayernu z AS Rím v lete 2014 za 28 miliónov eur. Za Bayern odohral v dvoch sezónach 46 zápasov a v lete 2016 odišiel na hosťovanie do Juventusu Turín. Vedenie Bayernu včera verejnosť informovalo, že Juventus uplatnil klauzulu na celkový Benatiov zisk v hodnote 17 miliónov eur. Karl-Heinz Rummenigge: „Chcel by som vyjadriť vďaku Medhimu za dva úspešné roky v Bayerne a tiež mu chcem zapriať len to najlepšie a veľa šťastia v Juventuse, najmä pre finále Ligy majstrov proti Realu Madrid.“