Main Content

Prestupové špekulácie v Corgoň lige (19.06.)

nedeľa, 19. jún 2011 18:07 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie v Corgoň lige (19.06.)
Prestupové špekulácie v Corgoň lige (19.06.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové šialenstvo sa nerozpútalo len v Západnej Európe, ale aj u nás na Slovensku. V rubrike s názvom “Prestupové špekulácie v Corgoň lige“ vás budeme pravidelne informovať o novinkách týkajúcich sa Corgoňligových mužstiev.

V Trnave brazílske šachy

Dnešný prestupový blok začíname udalosťami v „slovenskom Ríme“ , kde sú prestupy v plnom prúde. Najnovšie sa vo vlne transferov objavili štyria Brazílčania. Coimbra a Wellinghton zo Spartaku odchádzajú a momentálne si hľadajú nový angažmán, no opačným smerom sa vydala dvojica Rodrigo a Lanyan. Tí prichádzajú do Trnavy na skúšku.

Kováč opäť v DAC?

Keď odchádzal Pavol Kováč na jar z Dunajskej Stredy do Dubnice jeho jediným cieľom bolo pomôcť klubu k záchrane v najvyššej súťaži. To sa mu na Považí nepodarilo a hneď po zostupe Dubničanov do nižšej súťaže sa objavili prvé špekulácie o jeho odchode do iného mužstva. Niet divu, že o angažovanie Kováča má najväčší záujem práve Dunajská Streda, v drese ktorej predvádzal počas jesennej časti vynikajúce výkony.

Dukla je zatiaľ stratová

V Banskej Bystrici je bilancia príchodov a odchodov zatiaľ veľmi nevyrovnaná. O posilách sa hovoriť ani zďaleka nedá, naopak z kádra piateho tímu minulej sezóny už odišli viaceré opory vrátane Ďuriša, Seyeho, Plevu a Adámika. Nuž a odchod najväčšej hviezdy tímu Pečovského je už dlhšie na spadnutie. Záujem o jeho služby má hlavne Žilina a Slovan.

Prešovčania bez posíl

V Prešove je podobná situácia  ako v Banskej Bystrici. Po tom, čo nový tréner Tarkovič avizoval veľký rez v kádri sledujeme množstvo odchodov, no mizériu v kolónke posíl. Káder Tatrana už opustili Vyskočil, Mezsároš, Belejík, Baran a aj brankár Boris Peškovič.

Číšovský blízko k návratu do Slovana

31-ročný obranca Marián Čišovský, ktorý je členom širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie je znovu o krok bližšie k prestupu do Slovana Bratislava. Dnes potvrdil tlačovej agentúre SITA, že jeho pôsobenie v tíme rumunského FC Temešvár sa s najväčšou pravdepodobnosťou blíži ku koncu. Klub mu síce ponúkol novú zmluvu, jej podmienky však boli neakceptovateľné. 

Peter Šulek z Dubnice do Žiliny


Tréner bronzového tímu minulej sezóny Pavel Hapal si môže do zoznamu stredopoliarov pripísať meno Petra Šuleka, ktorý  prichádza do Žiliny z Dubnice. O angažovanie 22-ročného Šuleka mal okrem Žiliny záujem aj Spartak Trnava. S mužstvom spod Dubňa podpísal tento defenzívny stredopoliar s veľkým potenciálom trojročnú zmluvu.