Main Content

Ross Barkley dostal od Evertonu ultimátum: Podpíš alebo odíď

piatok, 12. máj 2017 12:52 | Autor: Jakub Vaverka

Ross Barkley dostal od Evertonu ultimátum: Podpíš alebo odíď
Ross Barkley dostal od Evertonu ultimátum: Podpíš alebo odíď | zdroj: © TASR

Anglický ofenzívny univerzál Ross Barkley patrí medzi najkvalitnejších futbalistov, akých súčasný Albión ponúka. Budúcnosť tohto stále mladého záložníka je však otázna. Či ostane v liverpoolskom Evertone sa dozvieme už čoskoro.

23-ročný anglický stredopoliar Ross Barkley sa čoskoro dozvie svoju budúcnosť. Jeden z najkvalitnejších hráčov liverpoolskeho Evertonu sa musí rozhodnúť, či chce pokračovať v modrom drese v Goodison Parku alebo po sezóne zamieri inam.

Holandský kormidelník Karameliek Ronald Koeman je už vyčerpaný z prestupových špekulácií, ktoré sa prakticky od začiatku sezóny spájajú s jeho zverencom. „Potrebujeme odpoveď pred koncom budúceho týždňa. Buď akceptuje nový kontakt alebo ho v lete predáme.“

Koeman je nekompromisný, avšak vzhľadom na to ,že chce začať budovať pre ďalší ročník, nemôže čakať na rozhodnutie Barkleyho večne. Taktiež, ak sa Ross rozhodne neprijať návrh kontraktu od Evertonu, je pre klub výhodnejšie, aby hráča predal.

Veľký interes o anglického reprezentanta má dlhodobo Manchester City, v minulosti sa spomínali aj londýnske celky Chelsea či Arsenal. Novinár Phil McNulty si myslí, že Koeman myslí svoje slová vážne a nebude mať najmenší problém s tým, aby poslal jednu z liverpoolskych opôr preč. „Presvedčeného Ronalda Koemana nebude po predaji Barkleyho ani sekundu trhať zo spánku,“ myslí si skúsený žurnalista.

Portál The Sport Bible sa prikláňa k tomu, že Barkley pravdepodobne v letnom prestupovom období klub opustí. Špekuluje sa, že ak sa tak skutočne stane, čiastka za jeho služby sa bude pohybovať na úrovni 60 až 80 miliónov libier.