Main Content

Reus mohol byť hráčom Barcelony, problémom bol Messi

piatok, 12. máj 2017 13:00 | Autor: Jakub Vaverka

Reus mohol byť hráčom Barcelony, problémom bol Messi
Reus mohol byť hráčom Barcelony, problémom bol Messi | zdroj: © TASR

Španielske médiá už dlhšie hovoria o tom, že hviezdny Lionel Messi vplýva na prestupovú politiku FC Barcelona. Dôkazom má byť aj fakt, že Katalánci stále nekúpili Marca Reusa z Borussie Dortmund, pričom mali k tomu niekoľko príležitostí.

Nemecký reprezentant Marco Reus bol s prestupom do Barcelony spájaný predovšetkým počas minulého letného prestupového obdobia, avšak tím Luisa Enriqueho nakoniec neposilnil. Španielske médiá tvrdia, že v tom mal prsty Lionel Messi, ktorý si vyslovene neželal, aby kapitán Dortmundu hrával v metropole Katalánska.

​Denník Don Balón zverejnil informácie, podľa ktorých sa barcelonský hráč s číslom desať obával, že ak Reus príde na Camp Nou, bude často zranený, a teda nebude pre klub posilou, akou by mal byť. „Messi poradil vedeniu Barcelony, aby nekupovalo Marca Reusa, pretože ho znepokojoval hráčov neistý fyzický stav,“ píše sa v originálnom znení článku.

Niet pochýb o tom, že Lionel Messi má v Barcelone veľké slovo, no aj kormidelník Luis Enrique na tlačovej konferencii nedávno odmietol špekulácie, že by rodák z mesta Rosario ovplyvňoval prestupovú politiku Blaugranas.

Aj keby tomu tak skutočne bolo, jedno je isté - Messi chce pre klub, ktorému zasvätil celú svoju kariéru, len to najlepšie. Aj dôvod, prečo Leo stále nepredĺžil s Barcou svoj kontrakt má tkvieť v tom, že sa mu nepáčia kroky aktuálneho vedenia. Akonáhle sa situácia v štruktúrach FCB zlepší, Argentínčan vraj novú zmluvu bez dlhších rozhovorov podpíše.