Main Content

Nový Neymar menom Vinicius Junior: Vyberie si Real alebo Barcelonu?

štvrtok, 11. máj 2017 12:02 | Autor: Jakub Vaverka

Nový Neymar menom Vinicius Junior: Vyberie si Real alebo Barcelonu?
Nový Neymar menom Vinicius Junior: Vyberie si Real alebo Barcelonu? | zdroj: YouTube screenshot

Iba šestnásťročný brazílsky supertalent Vinicius Junior zapĺňa v posledných dňoch titulné strany vo svetových médiách. Dôvodom je fakt, že sa o jeho služby vo veľkom zaujímajú španielske veľkokluby Real Madrid a FC Barcelona.

Španielsky denník Marca prišiel začiatkom týždňa s informáciou, podľa ktorej talentovaný mladík prešiel lekárskou prehliadkou v Reale Madrid. „Prehliadka dopadla na výbornú, pričom išlo o poslednú prekážku pred skompletizovaním transferu.“

Podľa dostupných správ by mal Vinicius Junior, ktorý je v rodnej krajine prezývaný aj ako nový Neymar, stáť Biely Balet 61 miliónov eur. Vzhľadom na to, že ide o 16-ročného chlapca, jedná sa o skutočne vysokú čiastku. Real kvôli prestupu poslal do Brazílie lekársky tím, nech mladík absolvuje lekársku prehliadku čím skôr.

Člen mládežníckeho tímu Flamengo však nepotešil celú obec Realu Madrid, keď svetlo sveta uzrelo video, v ktorom sa ho pýtajú, kto je jeho obľúbený futbalista a či preferuje Cristiana Ronalda alebo Lionela Messiho. „Obľúbený hráč? Neymar! Ronaldo alebo Messi? Messi!“ povedal svoj názor Vinicius Junior.

Automaticky sa preto začalo špekulovať, že sa do prestupového boja zapojí aj Barcelona, pričom v minulosti sa už viackrát stalo, že keď jeden z gigantov chcel talentovaného mladíka, hneď sa o neho začal zaujímať aj najväčší konkurent.  Katalánci by mohli vyťažiť z toho, že veľkým vzorom VJ je práve Neymar. Hráč síce absolvoval lekársku prehliadku pod záštitou Realu Madrid, avšak s Merengues doposiaľ nepodpísal žiaden kontrakt.