Main Content

Aguero prezradil, o čom hovoril s Balotellim pred historickým okamihom v roku 2012 + VIDEO

štvrtok, 11. máj 2017 12:13 | Autor: Jakub Vaverka

Aguero prezradil, o čom hovoril s Balotellim pred historickým okamihom v roku 2012 + VIDEO
Aguero prezradil, o čom hovoril s Balotellim pred historickým okamihom v roku 2012 + VIDEO | zdroj: © TASR

Záver Premier League v ročníku 2011/2012 pripomínal hollywoodsky film. Manchester City potreboval zázrak, aby sa stal majstrom, no Citizens sa zásahu z nebies dočkali a majstrovskú trofej zdvihli nad hlavu. K historickému momentu sa vrátil po rokoch Sergio Aguero.

Manchester City v poslednom kole krátko pred koncom prehrával na domácej pôde s Queens Park Rangers 1:2 a v tom čase bol na diaľku majstrom Manchester United. Sky Blues však následne realizovali jeden z najväčších momentov svojej histórie. Góly Džeka a Aguera vyhrali City zápas a v konečnom dôsledku aj titul.

Skúsený argentínsky útočník prehovoril o krásnych spomienkach pre denník ​The Sun. „Ľudia sa ma na ten gól pýtajú veľmi často,“ priznal populárny „Kun“.

„Pozrel som sa na ukazovateľ skóre a bola 88.minúta. Prehrávali sme 1:2. Povedal som si, že je to Premier League a my ideme doma prehrať titul. Zabrali sme, získali sme roh a Džeko vyrovnal. QPR sa začalo strachovať,“ pokračoval vtedajší hrdina Manchestru City.

„Pred víťazným gólom som povedal Mariovi Balotellimu, aby ostal blízko mňa, že si s ním skúsim priťuknúť loptu. Mario len prikyvoval a pritakal. Ani neviem, či ma vlastne počúval. Je to trochu šialený chlapík, tak mi možno vtedy ani nerozumel,“ vysvetľoval v dobrej nálade Aguero.

Argentínsky reprezentant sa následne dostal k hviezdnemu momentu. „O niekoľko sekúnd neskôr prišla šanca. Bolo to vlastne prvýkrát v zápase, kedy som sa dostal hlboko do šestnástky. Otočil som sa a pozrel som sa, kde je Mario. On padal, no loptu mi úžasne dokázal posunúť späť. Moja prvá myšlienka bola, že by sme mohli mať penaltu, pretože tam bol kontakt, ale hovoril som si, že rozhodca to neodpíska. Pokračoval som ďalej, vystrelil som a lopta zapadla do siete. V mysliach našich fanúšikov bude tento zápas navždy.“