Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (18.6.2011)

sobota, 18. jún 2011 18:34 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (18.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (18.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Clichy zrejme odíde

Začíname horúcou novinkou z Londýna. Podľa čerstvých správ britských médií by mal káder Arsenalu toto prestupové obdobie opustiť Gael Clichy. Francúzskemu reprezentantovi končí zmluva s „kanoniermi“ až budúce leto, no Arsenal sa už dlhšiu dobu márne snaží predĺžiť zmluvu s týmto 25-ročným bekom.

Vedenie “Gunners sa preto údajne rozhodlo Clichyho predať a neriskovať tak, že z tímu odíde po budúcej sezóne bez akéhokoľvek odstupného pre klub. Podľa našich informácií záujem o jeho služby prejavili Liverpool, AS Rím a Juventus. Tie najčerstvejšie hovoria o tom, že Arsenal už prijal ponuku AS Rím vo výške 8 miliónov libier.

Demba Ba novou posilou Newcastlu

Včera bol skompletizovaný prestup senegalského reprezentanta Demba Bu z West Hamu United do Newcastlu. Senegalčan pôsobil vo West Hame od januára a svojimi výkonmi rozhodne nesklamal. V 12 zápasoch za „kladivárov“ nastrieľal 7 gólov, čo je veľmi slušná vizitka. Zmluva s Newcastlom znie na nasledujúce tri sezóny.

Lukaku zrejme na Stamford Bridge

Najväčšou rybou práve otvoreného prestupového trhu by sa mohol stať iba 18-ročný Belgičan Romelu Lukaku. Podľa správ anglických médií začala Chelsea aktívne rokovať s Anderlechtom o prestupe mladého zakončovateľa. Prestupová čiastka by vraj mala činiť 22- miliónov libier. Hlavnými konkurentmi Chelsea v boji o Lukaku by mohli byť hlavne manchesterské City a Tottenham.

Modrič by rád odišiel do Chelsea, klub to vylúčil

V posledných 24 hodinách bol stredobodom pozornosti na prestupovom trhu chorvátsky stredopoliar Luka Modrič. O 25-ročnú hviezdu Tottenhamu sa údajne intenzívne zaujíma Chelsea a Manchester United. Vedenie Chelsea potvrdilo, že poslalo Tottenhamu ponuku vo výške 22 miliónov libier.

Hoci chorvátsky reprezentant sám potvrdil médiám, že ho pôsobenie v drese Chelsea veľmi láka vedenie jeho zamestnávateľa možnosť prestupu okamžite dementovalo. Predseda Tottenham Hotspur Daniel Levy zdôraznil, že Modrič nie je na predaj a na výške ponuky Chelsea či iného veľkoklubu vôbec nezáleží.  

Salzburg získal Pasanena

Záverečná správa prišla z nemeckej Bundesligy . Mužstvo Werderu Brémy opúšťa Petri Pasanen. Obranca reprezentujúci Fínsko prichádza zadarmo do Rakúska a to do tímu Red Bull Salzburg, kde pôsobí aj Slovák Dušan Švento. 30-ročný Pasanen pôsobil v Brémach 7 sezón a odohral viac ako 140 zápasov, počet jeho reprezentačných vystúpení sa zatiaľ zastavil na čísle 65.