Main Content

Tréner United José Mourinho: Nezaujíma ma, čo o mne ľudia hovoria

pondelok, 8. máj 2017 11:10 | Autor: Jakub Vaverka

Tréner United José Mourinho: Nezaujíma ma, čo o mne ľudia hovoria
Tréner United José Mourinho: Nezaujíma ma, čo o mne ľudia hovoria | zdroj: © TASR

Portugalský kormidelník José Mourinho sa zaradil v poslednej dekáde medzi najdiskutovanejšie osobnosti vo futbalovom priemysle. Kouč Manchestru United svoj status kontroverzného muža potvrdil aj v poslednom rozhovore.

José Mourinho v rozhovore pre denník Mail jasne deklaroval, čo si myslí o názoroch druhých ľudí. Manchester United je totiž aj napriek tomu, že sa nachádza na najlepšej ceste do finále Európskej ligy, veľmi kritizovaný. Či už za nízky počet víťazstiev v domácej Premier League alebo neatraktívny herný prejav založený na defenzíve.

Portugalčan v tejto sezóne urobil niekoľko veľkých rozhodnutí. Poslal preč populárneho Bastiana Schweinsteigera, na lavičku posadil letnú posilu Henrika Mchitarjana, či verejne kritizoval prístup a výkony svojich zverencov Lukea Shawa a Anthonyho Martiala. Taktiež zo zostavy začal vynechávať klubovú ikonu Waynea Rooneyho.

Konanie Mourinha sa vo veľkom stretlo s kritikou a veľkými diskusiami, no bývalý kouč Chelsea si stojí za svojím. „Nezaujíma ma, čo si o mne myslia ľudia, ani čo o mne hovoria. Myslím si, že zažívame dobrý ročník a stále to môže byť veľmi dobrá sezóna.“

Red Devils sa v tejto sezóne nevyhli viacerým zaváhaniam, neraz s outsidermi. „Čo sa týka našej práce, tento rok to bolo o prestavbe kádra aj prestavbe klubu. Pre mňa osobne, ide o pozitívny proces. Čo hovoria iní, to je ich vec. Na tom vôbec nezáleží. Je mi to jedno, pretože viem, aký kus práce sme v tejto sezóne urobili.“