Main Content

Djokovič skončil s Vajdom! Slovenský tréner urobil vyhlásenie pre média

piatok, 5. máj 2017 14:05 | Autor: TASR

Djokovič skončil s Vajdom! Slovenský tréner urobil vyhlásenie pre média
Djokovič skončil s Vajdom! Slovenský tréner urobil vyhlásenie pre média | zdroj: © TASR

Belehrad 5. mája (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič ukončil spoluprácu so slovenským trénerom Mariánom Vajdom aj celým realizačným tímom.

Podľa oficiálneho stanoviska publikovaného v piatok na webe bývalej svetovej jednotky, okrem Vajdu tak skončili po turnaji ATP v Monte Carlo aj kondičný tréner Gebhard Phil Gritsch, resp. fyzioterapeut Miljan Amanovič.

Rozhodnutie padlo po "vzájomnej dohode a detailnej analýze" hry a výsledkov 29-ročného hráča z posledného obdobia "napriek fantastickej dlhoročnej spolupráci". Djokovič v stanovisku deklaroval snahu urobiť zmeny a načerpať novú energiu v snahe opäť dosiahnuť vyššiu úroveň jeho hry.

"Navždy budem Mariánovi, GG aj Miljanovi vďačný za dekádu priateľstva, profesionality a splnených cieľov počas mojej kariéry. Bez ich podpory by som nikdy nedosiahol takéto profesionálne výšky. Viem, že sa v ich životoch úplne oddali pomôcť mi naplniť moje sny. Nebolo to ľahké rozhodnutie, ale cítim, že potrebujem zmenu. Som im veľmi vďačný a som pyšný na náš rokmi vybudovaný vzťah na láske, rešpekte a vzájomnom porozumeniu. Sú mojou rodinou a to sa nikdy nezmení," uviedol Djokovič vo vyhlásení.

Djokovič verí, že ho táto "šoková terapia" naštartuje opäť k lepším výsledkom: "Chceme pokračovať v zlepšovaní mojej hry a kondície, ide o neustály proces. Cítim, že začínam niečo nové a táto výzva sa mi páči. Som lovec a mojim hlavným cieľom je opäť nájsť na kurte víťaznú iskru."

"Čas strávený s Novakom sa mi zdá ako celý život. Dosiahli sme veľa veľkých úspechov, žili sme a dýchali sme pre naplnenie našich snov. Odovzdal som mu všetko čo som mohol ako tréner a som pyšný na naše výsledky. Samozrejme, zostaneme v kontakte, sme rodina," povedal Vajda.

Slová chvály vyjadril na jeho adresu srbského tenistu aj jeho kondičný tréner: "Bolo ta veľká výsada pracovať osem rokov s Novakom. Je snom každého trénera pracovať s tak nadaným, profesionálnym a angažovaným tenistom ako je Novak. Vždy sme prekonávali limity a hľadali nové možnosti zlepšovania. Nepochybujem, že sa opäť dostane na vrchol. Je šampión a bojovník. Som hrdý na čas, ktorý som ako člen tímu a rodiny strávil s ním na cestách."

Pre srbského tenistu sa začína nová tenisová kapitola. Djokovič sa pustil tiež do hľadania nového trénera, proces výberu však nechce unáhliť. "Cítim, že je to nová kapitola môjho života. Moja kariéra mala vždy vzostupnú tendenciu. Teraz cítim aké to je, keď sa to celé vyberie iným smerom. Veľmi verím tomuto procesu, a preto som si zobral čas na to, aby som našiel správnu osobu. Som už na okruhu dosť dlho na to, aby som si vedel zariadiť dennú rutinu, preto nechcem uponáhľať moje rozhodnutie," uzavrel 12-násobný grandslamový víťaz.