Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (17.6.2011)

piatok, 17. jún 2011 17:25 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (17.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (17.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Bendtner do Nemecka alebo Portugalska

Začíname na severe Londýna, konkrétne na Emirates Stadium. Už dlhšiu dobu sa špekulovalo o odchode mladého dánskeho reprezentanta Nicklasa Bendtnera z tímu Arsenalu. Najnovšie informácie priniesol sám otec 23-ročného zakončovateľa. Podľa jeho slov môže zakotviť v Borussi Dortmund alebo v Sportingu Lisabon. Bendtner dostával v uplynulej sezóne v drese Arsenalu šancu len sporadicky a tak sám potvrdil, že túži z klubu vedeného Arsénom Wengerom čo najskôr odísť. Arsenal vraj bude za Bendtnera požadovať odstupné vo výške 10 až 12 miliónov libier.

Malaga zbrojí ďalej

Pokračujeme u zrejme najaktívnejšieho klubu aktuálneho prestupového obdobia. Španielska Malaga získala ďalšiu posilu do svojich radov. Tentokrát ide o 30-ročného stopéra Jorisa Mathijsena z nemeckého Hamburgu. Ten prichádza do La Ligy za prestupovú čiastku vo výške 2,5 milióna eur. Holandský stopér pôsobil v Hamburgu posledných 5 sezón.

Zapata do Premier League?


Ďalšia dnešná správa sa týka odchodu hráča z talianskej Serie A. Podľa čerstvých informácií viacerých futbalových médií ma Liverpool záujem o obrancu Udinese Cristiana Zapatu. Budúcnosť 24-ročného Kolumbijčana bola doteraz najčastejšie spojovaná s Bayernom Mníchov a Arsenalom Londýn.  S najzaujímavejšou a najserióznejšou ponukou však prišli zástupcovia z Anfield Road. Zapata, ktorý pôsobí v Udinese od roku 2005, má údajne hodnotu okolo 9 miliónov eur.

Aston Villa má nového trénera

Novým trénerom anglického futbalového klubu Aston Villa sa stal Alex McLeish. Informovalo o tom v piatok vedenie klubu. McLeish nahradí v Aston Ville Gerarda Houlliera, ktorý rezignoval na svoju funkciu 1. júna pre zdravotné problémy. Meno nového trénera nie príliš pozitívne prijali fanúšikovia, ktorý vo Villa Parku mohutne protestovali. McLeish je v meste známy aj ako tréner konkurenčného Birminghamu City, ktorý v minulej sezóne ako hlavný kormidelník nedokázal zachrániť v Premier League.

Šesták možno naspäť do Bundesligy

Posledná dnešná správa sa týka slovenského reprezentanta Stanislava Šestáka. Podľa nových informácií sa o najlepšieho strelca Slovenska v predchádzajúcej kvalifikácií na MS 2010 pobije turecký Ankaragücü s nemeckým Hannoverom 96. Šesták je v súčasnosti hráčom VfL Bochum, no pôsobeniu v II. najvyššej súťaži v Nemecku, do ktorej Bochum zostúpil v predchádzajúcej sezóne, sa chce vyhnúť. Podľa jeho vlastných slov je v súčasnosti najreálnejšie ďalšie pôsobenie v Turecku v drese Ankaragucu, za ktorý nastupoval v rámci hosťovania už v minulej sezóne.