Main Content

Dani Alves vie, prečo Juventus nedokázal poraziť vo finále Ligy majstrov 2015 Barcelonu

streda, 3. máj 2017 11:13 | Autor: Jakub Vaverka

Dani Alves vie, prečo Juventus nedokázal poraziť vo finále Ligy majstrov 2015 Barcelonu
Dani Alves vie, prečo Juventus nedokázal poraziť vo finále Ligy majstrov 2015 Barcelonu | zdroj: © TASR

Dnes vstúpi do semifinálových bojov v Lige majstrov aj taliansky šampión Juventus Turín. Stará Dáma vzhliada k vytúženej trofeji, pričom má vo svojich radoch niekoľko futbalistov, ktorí na európsky futbalový trón dosiahli. Jedným z nich je Dani Alves.

Dani Alves bol od júna 2016 bez zmluvy, Barcelona sa s ním na predĺžení nedohodla a Brazílčan si hľadal nové pôsobisko. Siahol po ňom Juventus Turín. Skúsený krajný bek zažíva v Taliansku vynikajúci ročník. Zebry kráčajú za titulom, nachádzajú sa vo finále pohára a bojujú o finále Ligy majstrov.

Optimisticky naladený rýchly obranca pre ​​​Football Italia prezradil, že keď v lete prišiel do Turína, klubové vedenie mu jasne povedalo, že má iba tie najvyššie ciele. „Keď som podpísal zmluvu, povedali mi, že by so mnou radi písali históriu. História nie sú len talianske tituly, je to niečo viac. Pokračujeme v tvrdej práci a snívame o tom, že naše predstavy môžu byť realitou.“

Alves sa vrátil aj k finále Ligy majstrov 2015, v ktorom Juve ostalo na štíte Barcelony. Dani vtedy obliekal dres Kataláncov a pomohol k výhre 3:1. „Berlínske finále v 2015? Úprimne si myslím, že keď sme vtedy hrali proti Juventusu, nastúpili až s prílišným rešpektom, čo ich stálo lepší výsledok.“

„Keď hráte tento druh zápasov proti takýmto tímom, rešpekt je normálna vec. Keď však začne zápas, musíte rešpekt nechať mimo ihrisko,“ myslí si bývalý obranca FC Sevilla. Juventus verí, že tento rok by sa naňho v pohárovej Európe mohlo usmiať šťastie. Dá sa povedať, že Brazílčan Alves je akýsi talizman. S Barcelonou totiž vyhral trikrát Ligu majstrov a ešte keď hral za Sevillu, radoval sa z dvoch triumfov v Európskej lige.