Main Content

Dybala prehovoril o svojom detskom idole i vlastnej gólovej oslave

utorok, 2. máj 2017 11:51 | Autor: Jakub Vaverka

Paulo Dybala
Paulo Dybala | zdroj: © TASR

Argentínsky zakončovateľ Paulo Dybala si prebiehajúci ročník naozaj užíva. S Juventusom Turín kráča za majstrovským titulom a sníva o triumfe v Lige majstrov. Populárny mladík prehovoril o svojom idole z útleho veku či oslave, ktorú svet pozná pod názvom Dybala mask.

Paulo Dybala pre oficiálny portál futbalovej únie UEFA prehovoril, že vždy sníval o tom, že si vymení dres s Ronaldinhom – svojím idolom z detstva. „Vždy som chcel získať Ronaldinhov dres. Raz mi Gennarro Gattuso sľúbil, že mu zavolá a vybaví mi od neho dres, pretože s ním hrával. Nakoniec sa to však nestalo,“ začal 23-ročný útočník pre UEFA.com​.

„Ronaldinho bol jedným z mojich najobľúbenejších hráčov keď som bol dieťa. To, čo som sa od neho naučil bolo, aby som bral futbal ako zábavu, aby som ho hral s úsmevom na tvári,“ vysvetľuje Dybala, prečo ho zaujala práve bývalá barcelonská desiatka.

Kanonier Juventusu taktiež prikladá svoj pohľad na rozdiel medzi juhoamerickým a európskym vnímaním najpopulárnejšej hry na svete. „Európski tréneri niekedy neberú futbal tak ako Juhoameričania. My si túto hru užívame, smejeme sa, tancujeme. Vždy sa snažím v zápasoch baviť. Je to všetko o nastavení mysle.“

Paulo Dybala vsietil v tejto sezóne 14 gólov, pričom okrem skvelých výkonov na seba upozornil aj oslavou, ktorá je známa medzi fanúšikmi ako Dybala mask, vo voľnom preklade Dybalova maska. „Na začiatku tohto roka som sa rozhodol, že si vytvorím novú oslavu. Začal som teda rozmýšľať nad tým, čo by to mohlo byť. Jedného dňa ma napadla práve Dybalova maska, ktorá má za sebou skrytý význam. Prinieslo mi to šťastie, odvtedy sa mi darí.“