Main Content

Prečo Zinedine Zidane žiarli na Cristiana Ronalda?

utorok, 2. máj 2017 11:55 | Autor: Jakub Vaverka

Prečo Zinedine Zidane žiarli na Cristiana Ronalda?
Prečo Zinedine Zidane žiarli na Cristiana Ronalda? | zdroj: © TASR

Francúzsky kormidelník Zinedine Zidane je medzi svojimi hráčmi v Reale Madrid veľmi obľúbený. Dôvodom je fakt, že veľká časť kádra ho obdivovala počas jeho hráčskych čias. „Zizou“ má k zverencom blízko a často ich chváli.

Už dnes Real Madrid vyzve v prvej časti bitky o finále Ligy majstrov svojho mestského rivala Atlético Madrid. Kormidelník Bieleho Baletu vzdal hold útočníkovi Cristianovi Ronaldovi, ktorého päť presných zásahov pomohlo vyradiť Bayern Mníchov. „Ronaldo je najlepší zakončovateľ, akého som kedy trénoval, to je očividné. Škoda, že som s ním nikdy nehral,“ začal Francúz pre španielsky denník Marca.

„Hral som s brazílskym Ronaldom, ktorý dával taktiež veľké množstvo gólov. Obaja Ronaldovia ma robia žiarlivým, pretože ja som nemal takú schopnosť skórovať,“ v úsmevom na tvári Zidane okomentoval bývalú a súčasnú futalovú megastar.

Pred zápasom s Los Colchoneros Zidane vie, že len dobrá ofenzíva k postupu do vytúženého finálového zápasu stačiť nebude. Kľúčom je taktiež obrana. „Nemyslím si, že by sme dostávali príliš veľa gólov, no faktom je, že góly dostávame. Neudržiavame si čisté kontá, tak ako tomu bolo minulý rok."

Na záver legendárny bývalý francúzsky reprezentant, ktorý vyhral Ligu majstrov s Realom Madrid už minulý rok, prezradil naoko jednoduchý a všeobecne známy recept na úspech. „Tak ako vždy, bude dôležité, aby sme skórovali viackrát ako náš súper.“