Main Content

VIDEO: Vettel v závere pretekov ukázal Massovi prostredník

nedeľa, 30. apríl 2017 19:07 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Vettel v závere pretekov ukázal Massovi prostredník
VIDEO: Vettel v závere pretekov ukázal Massovi prostredník | zdroj: © TASR

V závere dnešnej Veľkej ceny Ruska Formule 1 zaujal incident, keď Sebastian Vettel zamával Felipemu Massovi prostredníkom.

Sebastian Vettel prišiel počas pretekov o prvé miesto a na vedúceho Valtteriho Bottasa strácal vyše 5 sekúnd. Skvelou stíhacou jazdou sa ale dostal na dosah fínskeho jazdca Mercedesu, no v predposlednom kole jeho šance na útok na líderskú pozíciu zmaril Brazílčan Felipe Massa. Jazdec monopostu Williams totiž Nemcovi neuvoľnil miesto medzi treťou a štvrtou zákrutou, na čo líder podujatia Vettel v tímovej vysielačke okamžite nahnevane reagoval: „Čo do pekla to malo znamenať?“ Predtým ešte zamával Brazílčanovi prostredníkom.

Následne sa na pódiu posťažoval: „Snažil som sa robiť všetko pre to, aby som dostihol Valtteriho. Myslel som si, že sa mi naskytne nejaká príležitosť. Bol som si istý, že Massa v tretej zákrute zvoľní, inak sa totiž prechádza naplno. To je už ale jedno.

Po pretekoch reagoval aj samotný Brazílčan, ktorý tvrdil, že Vettelovi nechal voľnú vnútornú stranu a taktiež flegmaticky poznamenal, že „Vettel sa rád sťažuje.

Massa zároveň neskrýval radosť, že jeho bývalý tímový kolega a dobrý kamarát vyhral Veľkú cenu Ruska: „Mám z toho radosť. Zaslúži si to. Mnohí ľudí o ňom nehovorili v najlepšom, ale ja som od okamihu jeho podpisu s Mercedesom tvrdil, že odvedie dobrú prácu. A aj ju odvádza.

Vettel sa musel uspokojiť s druhým miestom. Po 4. veľkej cene je ale naďalej s 86 bodmi lídrom seriálu pred prenasledovateľmi Lewisom Hamiltonom (73 bodov) a spomínaným Valtterim Bottasom (63 bodov).