Main Content

Denník Marca: De Gea oznámil vedeniu, že v lete opustí Manchester United

piatok, 28. apríl 2017 12:24 | Autor: Timotej Gašper

Denník Marca: De Gea oznámil vedeniu, že v lete opustí Manchester United
Denník Marca: De Gea oznámil vedeniu, že v lete opustí Manchester United | zdroj: © TASR

Španielsky plátok Marca informoval, že hviezdny brankár Manchestru United David De Gea oznámil klubovému vedeniu, že v lete plánuje opustiť Anglicko a prestúpiť do Realu Madrid.

Španielsky brankár David De Gea je odchovancom Atlética Madrid, kde sa už po dvoch sezónach v A-tíme stal vysoko hodnotením brankárom so statusom hviezdy. Bitku o podpis vtedy 20-ročného brankára vyhral Manchester United, ktorý zaňho zaplatil 25 miliónov eur.

De Gea sa postupne vypracoval medzi najlepších brankárov sveta a už roky patrí k najužšej špičke na svojom poste. V lete 2015 bol blízko odchodu do Realu Madrid, ktorý sa však o uzavretie jeho prestupu pokúšal v najnevhodnejší možný čas a to počas posledného dňa prestupového obdobia.

Marca tvrdí, že Real neplánuje opakovať rovnakú chybu ako v minulosti a obchod chce skompletizovať už na začiatku leta. De Gea je podľa denníku Marca prestupu naklonený  a podľa dostupných informácií sa už zúčastnil aj prvých nezáväzných rokovaní s Realom, ktoré vraj mali prebiehať začiatkom apríla, kedy sa brankár neobjavil na súpiske United počas zápasu so Sunderlandom.

Bulvárny španielsky plátok tiež píše, že De Gea sa prestupom do Realu stane najdrahším brankárom v histórii, keďže jeho cena sa odhaduje na 70 až 80 miliónov libier.

K situácií sa vyjadril aj tréner United Jose Mourinho. „Ja sa nezaujímam o špekulácie a viem, že to nerieši ani David. Teraz sa to nemôže riešiť, koniec sezóny je presne ten čas, kedy sa hráči rozhodujú, čo urobia so svojou kariérou,“ povedal na margo informácii Marcy 54-ročný Portugalčan.