Main Content

Douglas Costa má namierené do Premier League

piatok, 28. apríl 2017 08:57 | Autor: Timotej Gašper

Douglas Costa má namierené do Premier League
Douglas Costa má namierené do Premier League | zdroj: © TASR

Britský plátok Mirror informuje, že hviezdny ofenzívny hráč Bayernu Mníchov by už čoskoro mohol vymeniť Bavorsko za Anglicko, kde ho plánuje zlákať jeden z popredných celkov.

Douglas Costa v Mníchove len druhú sezónu, ktorá by preňho mohla byť v kádri nemeckého majstra zároveň posledná. 26-ročný krídelník nedostáva pod Ancelottim dostatok príležitostí a podľa britských médií si bude v lete hľadať klub, ktorý mu poskytne vyššie herné vyťaženie. Očakáva sa, že jeho kroky povedú do Londýna, kde sa o jeho zisk usilovne snaží Tottenham Hotspur.

Brazílsky futbalista je odchovancom Grémia a na starý kontinent sa premiérovo dostal v roku 2010, kedy ho získal ukrajinský Šachtar. V Donecku odohral rýchly a technicky zdatný krídelník viac než 200 zápasov a čoraz viac priťahoval záujem európskej futbalovej smotánky.

Costa sa v lete 2015 upísal Bayernu Mníchov, ktorý za ofenzívnu hviezdu brazílskeho „Selecaa“ zaplatil 30 miliónov eur. Pod Guardiolom bol Douglas nezastaviteľný a prvú sezónu zakončil až s vyše dvadsiatimi asistenciami.

Po príchode Carla Ancelottiho sa ale Costa stiahol do úzadia, keďže Talian preferuje hru so skúseným duom Robben - Ribéry. Od zimy 2017 sa tak aktívne špekuluje o Costovom odchode z Nemecka, čo v rozhovore potvrdil aj samotný hráč: „Nebudem konkrétne menovať, ale sme v kontakte s viacerými klubmi, najmä z Anglicka, Španielska a Francúzska.“

K odchodu môže prispieť aj fakt, že Costa si vo februári 2017 vypýtal od vedenia Bayernu vylepšenie kontraktu, ktoré bolo odmietnuté.

Uli Hoeness ho najprv osobne varoval pred „chabými pokusmi“ , s ktorými nič nezíska. „Takto to u nás v FC Bayern nefunguje, môže to skúšať ešte kľudne desaťkrát, popravde nie je nad čím uvažovať,“ dokončil prezident nemeckého giganta.

Zatiaľ najväčším ašpirantom na Costov zisk je Tottenham, ktorý bude kvôli náročnej budúcej sezóne (účasť v Lige majstrov) potrebovať široký káder a dravosť Costu sa trénerovi Pochettinovi určite zíde.

„Ešte mám s Bayernom zmluvu na celé 3 roky. Ale futbal je biznis, Bayern môže jednoducho akceptovať ponuku, ktorú budú ostatné kluby ochotné zaplatiť, prilial benzín do ohňa špekulácií samotný Douglas Costa, ktorého cena sa môže vyšplhať až na 35 miliónov libier.