Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (16.6.2011)

štvrtok, 16. jún 2011 18:21 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (16.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (16.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Gilardino do La Ligy?

Dnešnú rubriku začíname špekuláciami talianskych médií. Podľa najnovších správ  má španielska Valencia záujem o talianskeho reprezentanta Alberta Gilardina. 28-ročný útočník momentálne pôsobí vo Fiorentine, ktorej dres oblieka od roku 2008. Valencia už údajne poslala k „fialkám“ ponuku vo výške 10 miliónov eur. Pre Gilardina by to bola prvá zahraničná zastávka, keďže doteraz pôsobil iba na Apeninskom poloostrove  v tímoch Verony, Parmy a AC Milána.

Gyan zaujal Stoke

V anglickej Premier League sa vraj chystá zaujímavý prestup. Podľa správ britských novín má Stoke City eminentný záujem o kanoniera Asamoaha Gyana. Ghanský reprezentant si odkrútil svoju prvú sezónu v Premier League v drese Sunderlandu, za ktorý odohral 33 zápasov a vsietil v nich 11 gólov. Stoke City vraj už poslalo za 25-ročného útočníka „Čiernym mačkám“ ponuku vo výške 10 miliónov eur. Anglické denníky však zdôrazňujú, že po odchode Benta zo Sunderlandu do Aston Villy je Gyan hlavnou postavou ich ofenzívy.

Marseille stanovilo cenu Valbuenu


Načrtneme aj prestupovú situáciu v Ligue 1. Podľa zahraničných médií francúzsky futbalový klub Olympique Marseille stanovil prestupovú cenu za svoju najväčšiu hviezdu Mathieuea Valbuenu. Ten bol počas aktuálneho prestupového obdobia spájaný predovšetkým s príchodom do anglickej Premier League. Najväčší záujem o jeho služby prejavil Manchester United a Arsenal Londyn. Marseille požaduje za Valbuenu minimálne 25 miliónov eur.

Totti k Beckhamovi?


Prestupovou čerešničkou dnešného dňa by mala byť špekulácia mnohých talianskych médií. Podľa správ z Apeninského polostrova sa o Francesca Tottiho aktívne zaujíma klub z americkej MLS Los Angeles Galaxy. Americký klub je údajne pripravený ponúknuť bývalému talianskemu reprezentantovi lukratívny kontrakt. Prekážkou k tomuto senzačnému prestupu by však mohla byť vernosť Tottiho k AS, keďže je odchovancom a zároveň súčasným kapitánom tohto tímu.