Main Content

Neymar sa odvolal voči trestu. Dostal verdikt

piatok, 21. apríl 2017 09:02 | Autor: Squashmaster

Neymar sa odvolal voči trestu. Dostal verdikt
Neymar sa odvolal voči trestu. Dostal verdikt | zdroj: © TASR

Barcelona sa ešte poriadne ani nestihla spamätať zo štvrťfinálového vypadnutia z Ligy majstrov proti Juventusu Turín (po výsledkoch 0:3 a 0:0) a už dostala ďalšiu tvrdú ranu.

Brazílsky loptový virtuóz Neymar, ktorý sa po tomto vypadnutí neubránil emóciám a plakal, bol v zápase španielskej ligy z 8. apríla proti Malage (0:2) vylúčený za sarkastický aplauz rozhodcovi, čo následne znamenalo dvojzápasový dištanc. Proti tomuto rozhodnutiu sa Neymar odvolal, avšak podľa informácií britského denníka zverejnených na stránke independent.co.uk Španielska futbalová asociácia Neymarovu žiadosť vo štvrtok zamietla.

To znamená, že 25-ročný Brazílčan bude s definitívnou platnosťou chýbať v nedeľňajšom ostro sledovanom El Clásicu proti Realu Madrid, navyše na ihrisku Santiaga Bernabea. Okrem toho bude chýbať aj v zápase proti poslednej Osasune, ktorý sa odohrá 26. apríla. Práve duel s Realom môže byť pre Kataláncov v tejto sezóne rozhodujúci, pretože po vypadnutí z Ligy majstrov im neostáva nič iné, ako vyhrať domácu súťaž. V nej však strácajú na vedúci kráľovský klub tri body, navyše ten má ešte zápas k dobru, teda prípadná výhra pusiniek by de facto znamenala pochovanie majstrovských ambícií zverencov Luisa Enriqueho. Očakávané víťazstvo Blaugranas v Copa del Rey (vo finále nastúpia proti Alavesu) by bolo pre tím formátu Barcelony určite len slabou náplasťou a odchádzajúci Enrique by sa chcel s Barcelonou určite rozlúčiť ziskom nejakej cennej trofeje.