Main Content

Medzi 100 najvplyvnejších ľudí na svete sa prebojoval aj futbalista

piatok, 21. apríl 2017 11:42 | Autor: Jakub Vaverka

Medzi 100 najvplyvnejších ľudí na svete sa prebojoval aj futbalista
Medzi 100 najvplyvnejších ľudí na svete sa prebojoval aj futbalista | zdroj: © TASR

Magazín TIME každoročne prináša zoznam stovky najvplyvnejších ľudí na svete. Aktuálna podoba prestížneho rebríčka obsahuje aj meno jedného aktívneho futbalistu. Nejedná sa však o Lionela Messiho a ani o Cristiana Ronalda.

Portál The Sport Bible informoval, že do lukratívneho zoznamu, ktorého autorom je TIME sa prebojoval jeden jediný profesionálny futbalista. Podarilo sa to brazílskemu útočníkovi Neymarovi, jednému z ťahúňov katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona. Zaujímavosťou je, že TIME opomenul úradujúceho víťaza Zlatej lopty Cristiana Ronalda a hrajúcu argentínsku legendu Lionela Messiho.

V tohtoročnej edície najvplyvnejšej stovky ľudí na svete sa Neymar objavil napríklad v konkurencii amerického prezidenta Donalda Trumpa. K nominácii N11 sa vyjadril bývalý anglický reprezentant a globálna hviezdna David Beckham.  „Už odkedy sa Neymar dohodol v 17 rokoch na prvom kontrakte so Santosom, je jasné, že sa jedná o obrovský talent. Je to typ futbalistu, ktorý sa objaví raz za generáciu. Hráč, ktorý má fanúšikov pri svojich nohách, kedykoľvek sa dotkne lopty.“

Niekdajší ťahúň Manchestru United sa o kanonierovi FC Barcelona vyjadroval veľmi pozitívne. „Obrat Barcelony v Lige majstrov proti PSG a výsledok 6:1, ku ktorému Neymar pomohol mierou vrchovatou, považujem za moment, kedy sa definitívne priblížil k najlepším hráčom na svete. Lionel Messi a Cristiano Ronaldo majú nového rivala. Neymar je pripravený urobiť ďalší krok.“

Okrem kapitána brazílskeho výberu na Olympiáde 2016 v Rio de Janeiro sa spomedzi športovcov do prestížneho zoznamu dostali aj americký futbalista Tom Brady z New England Patriors, basketbalista LeBron James z Clevelandu Cavaliers či kontroverzná hviezda UFC Conor McGregor.