Main Content

Tréner Juventusu Allegri prezradil, čo je najväčšou silou jeho tímu

piatok, 21. apríl 2017 11:23 | Autor: Jakub Vaverka

Futbalisti Juventus Turín
Futbalisti Juventus Turín | zdroj: © TASR

Tréner Starej Dámy Massimiliano Allegri si je vedomý toho, že jeho tím urobil v poslednom období veľký krok vpred. Juventus kraľuje Serii A a dostal sa do semifinále prestížnej Ligy majstrov. Skúsený kouč vie, kde je najväčšia sila Zebier.

Úradujúci šampión Talianska deklaroval svoju silu v nedávnom štvrťfinále Ligy majstrov, kde si so španielskym gigantom FC Barcelona poradil v pomere 3:0 a 0:0. Juventus zaslúžene postúpil medzi štyri najlepšie tímy starého kontinentu. Treba dodať, že pred dvoma rokmi sa Zebry s Barcou stretli vo finále Champions League, vtedy zaslúžene prehrali 1:3.

Prešli však necelé dve sezóny a karta sa obrátila.  Z čierno-bielych je jeden z najobávanejších celkov vo svete futbalu. „Najväčšou silou nášho klubu je viera vo vlastné schopnosti,“ myslí si kormidelník Massimiliano Allegri, ktorého slová priniesol britský plátok Daily Star.

„Proti Barcelone nastúpili iba dvaja futbalisti, ktorí boli členmi vtedajšieho finále v Berlíne. Hovorí to veľa o tom, akú cestu tento klub odvtedy prešiel,“  zamyslel sa kouč, ktorý je vo veľkom spájaný s možným odchodom do londýnskeho Arsenalu.

„Sme odhodlaní ísť tak ďaleko, ako bude treba, aby sme mohli dosiahnuť niečo špeciálne,“ zakončil Allegri. Stará Dáma je po dvoch rokoch opäť v semifinále Ligy majstrov, v ktorom nastúpia proti AS Monaco.