Main Content

3 možnosti pre Joea Harta: V hre sú anglické veľkokluby

štvrtok, 20. apríl 2017 11:58 | Autor: Timotej Gašper

3 možnosti pre Joea Harta: V hre sú anglické veľkokluby
3 možnosti pre Joea Harta: V hre sú anglické veľkokluby | zdroj: © TASR

Joe Hart, ktorý je v prebiehajúcej sezóne na hosťovaní v FC Turín z Manchestru City, nevidí na Etihad Stadium budúcnosť a hľadá si tak nový klub. Média informujú, že aktuálne má na výber z troch možností a jedna dokonca vyzerá veľmi pravdepodobná.

Anglický reprezentačný brankár bol dlhé roky oporou Manchestru City, kde hájil funkciu spoľahlivého brankára a hlavne nezlomného lídra. Za „The Sky Blues“ odchytal 348 zápasov a nikto si jeho odchod z klubu nevedel ani predstaviť.

Ale keďže človek mieni a Guardiola mení, Joe prišiel o svoje miesto rýchlejšie ako by sa vôbec dalo čakať. Španiel prišiel do City v lete 2016 a ihneď vyjadril nesúhlas s personou Joea Harta najmä preto, že nemá dostatočnú kopaciu techniku.

Skúsený Angličan sa tak vydal na hosťovanie do Turína, kde s tamojším FC prežíva priemernú sezónu a snaží sa klub udržať aspoň v strede tabuľky.

Joe a Guardiola sú stotožnení s názorom, že anglický brankár nechce pokračovať v drese „Citizens“ a tak sa vo veľkom špekuluje, kde by 30-ročný Hart mohol napokon prestúpiť. Podľa najnovších správ má v tejto chvíli 3 zaujímavé možnosti.

3. Manchester United

Joe je spájaný s „Red Devils“ už dlhšie najmä preto, že Real Madrid vo veľkom pokukuje po Davidovi de Geaovi. To je samozrejme jednou z hlavných podmienok potenciálneho prestupu, keďže ani jeden z vyššie uvedených brankárov nie je v pozícií vykonávať „dvojku“.

2. Everton FC

„Karmelky“ si pravdepodobne zahrajú Európsku ligu a ak vydržia horúce prestupové leto bez väčších strát, môžu v budúcej sezóne vykonať veľké veci. Na pomoc im môže prísť aj skúsený a bojovný brankár Joe Hart, ktorý by do húževnatého anglického tímu určite zapadol.

1. Liverpool FC

Možnosťou číslo 1 sa stáva Anfield Road. Médiá v posledných dňoch zaplavili správy o rokovaniach medzi LFC a agentom Joea Harta, ktoré by vraj už o pár dní mohli vyústiť k trvalej dohode. Tréner Liverpoolu, Jurgen Klopp, plánuje zotrvať v tíme ešte dlho a v nasledujúcich rokoch chce žať úspechy, k čomu potrebuje kvalitne zložený tím. Liverpool si o rok už takmer isto zahrá Ligu majstrov a vo veľkom bude útočiť na titul, k čomu by určite pomohol aj Hart, ktorý má podľa médií LFC stáť 20 miliónov libier.