Main Content

Hodnotenie slovenských hokejistov po súboji so Švajčiarskom

streda, 19. apríl 2017 13:08 | Autor: Jakub Mihálik

Hodnotenie slovenských hokejistov po súboji so Švajčiarskom
Hodnotenie slovenských hokejistov po súboji so Švajčiarskom | zdroj: © TASR

Mladíci sa víťazstvom proti Švajčiarsku vyhli superfavoritovi z USA. Pozrite si naše hodnotenie.

Juraj Sklenár - 8- Nejeden brankár po stratení pozície jednotky by zrejme nebol v úplnej pohode. Juraj však nastúpil vo veľkom štýle. Viackrát podržal tím v situáciách, keď bol gól takmer neodvratný. Tréner bude mať ťažkú hlavu, koho postaví proti Rusom. 

Michal Ivan – 7 – Z pozície obrancu predviedol pekné individuálne akcie. Ako prvá obranná dvojica najčastejšie nastupovali proti elitnému útoku Švajčiarov a udržali ho len na jednom góle, aj to nie pri ich pobyte na ľade, čo je bilancia hovoriaca sama o sebe. 

Martin Feherváry - 7– Ako náš najlepší obranca na turnaji, sa často dostával do pozície brániaceho hráča Hischiera. Ten mu narobil problémy, vypýtal si vylúčenie, no Martin proti najväčšiemu švajčiarskemu talentu možno aj v histórii pomerne uspel. Navyše, podporoval útok, dostal sa dokonca do prečíslenia a opäť pôsobil rozvážne.

Martin Kupec – 7 – Náš najčastejšie strieľajúci obranca na turnaji nezostal svojej povesti nič dlžný a aj tentokrát sa snažil strelecky presadiť. Preukazoval počas celého zápasu rozvahu pri rozohrávke, v obrane jeho formácia neinkasovala, preto dobrý výkon. 

Adam Žiak – 6,5 – Defenzívne ladený obranca nemal v zápase žiadny lapsus, ale na druhej strane ani „wow“ moment, preto volíme hodnotenie mierny nadpriemer.

Marek Korenčík – 7 - Náš najstatnejší obranca nebol len silný v osobných súbojoch, ale aj aktívny pri zakladaní útokov. Hischier ho síce pri góle poslal „na párky“, no v tej situácii by veľa nenarobil ani skúsenejší obranca. 

Adam Dužek – 6,5 – Miestami nenápadný obranca, ktorý však pred svojim brankárom na súpera platí. Občas to hapruje pri kombinácii, celkovo však dobré výkony. 

Daniel Demo – 7 – Daniel svojimi výkonmi rastie každým zápasom. Aj v tomto zápase hral veľmi dobre do tela, pozorne v obrane, takže dobrý výkon. 

Miloš Fafrák - 8– Už po zápase s Lotyšskom sme hovorili, že Milošove výkony rastú každým zápasom a potvrdil to aj v súboji s Helvétmi, keď k doteraz dobrému výkonu pridal ešte aj gól. Pri góle predviedol nádhernú kľučku a pokoj pri zakončení, snažil sa aj naďalej, keď sa stal celkovo najčastejšie strieľajúcim našim hráčom.

Adam Ružička – 7 – Kvôli supertalentovanému prvému útoku Švajčiarov mala naša prvá formácia vo včerajšom zápase oveľa viac práce v defenzíve, čo im trochu ubralo možnosti vpredu. Aj preto bol Adam o čosi menej výrazný ako v predošlých zápasoch, avšak vždy, keď sa dostal k puku, potvrdil aj on svoje veľké kvality. 

Adam Liška – 8 -  Vysoké nasadenie počas celého zápasu, nebojácny prejav, dôkladné odoberanie pukov, slušný prehľad v hre a najmä obetavosť pred našim prvým gólom, keď hádzal šípky akoby bol Phil Taylor, to všetko sa pričinilo o Adamov vynikajúci výkon. 

Miloš Roman – 7 – Aj v tomto zápase mala třinecká úderka viacero vydarených akcií, no predsa len neboli až tak výrazní ako v predošlých zápasoch. Miloš si pripísal len jeden strelecký pokus, hoci k tomu treba pridať aj jednu plusku.  

Filip Krivošík – 6,5 – Nedarí sa a nedarí. Filip v predošlých zápasoch proti Švajčiarom strelil gól, no v tomto zápase mu opäť chýbal to „niečo“. Filip to vynahradzuje nasadením, defenzívnou robotou a veríme, že to zlomí v ďalšom zápase. 

Patrik Hrehorčák – 7,5 – Patrik bol z druhej formácie najaktívnejší, predvádzal aktívny pressing, z ktorého pramenili šance našich. Odoberal súperom puky, blokoval strely, trikrát sám ohrozil bránu súpera. 

Jakub Kover – 6,5 – Na Jakubovi sa v prvej tretine Švajčiari „vyvŕšili“ svojou fyzickou hrou, čo bolo najviac vidieť pri dvojitom hite v priebehu dvoch sekúnd, ktoré Jakub utŕžil. Opäť sa snažli svojou kvalitnou technikou niečo vymyslieť, na kvalitných Švajčiarov však nevyzrel.

Jozef Baláž – 7 - Na to, že v prvých dvoch zápasoch sedel, predviedol veľmi dobrý výkon. Svojou dravosťou vynahrádzal fyzické nedostatky a bol pomerne nebezpečný. Ešte treba pridať početnosť streľby.  

Jakub Urbánek – 7 – V prvej tretine sa dostal do šance, škoda, že po výbornom obkrúžení bránky nestrieľal, ale hľadal spoluhráča prihrávkou. V defenzíve už klasicky výborne, súperom odoberal puky  výborne obkrúžil bránku, škoda, že nestrieľal, ale prihrával . Výborne odoberal puky, na súpera platil svojou postavou. 

Adam Stacho – 6,5 – Adama sme na turnaji videli zahrať aj lepšie. Hlavne smerom dopredu, lebo v defenzíve to je od celej štvrtej formácie skutočne veľmi zodpovedné a kvalitné. 

Matúš Havrila – 7 – V zápase si pripísal dve strely, no ešte výraznejšie zaujal tým, ako pracoval vzadu. Pri presilovke Švajčiarov, keď už takmer dorážali do prázdnej brány, výborne zasiahol a nedovolil súperovi zakončenie. Jeho defenzívna práca je v každom zápase enormná.  

Pavol Regenda –  6,5 – Zodpovedný výkon sme videli aj od Pavla. Aj v tomto prípade by možno bola na prospech veci častejšia streľba, avšak 4. útok má svoje úlohy a ten v tomto zložení pracuje veľmi dobre. 

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon

 

Odporúčané články