Main Content

Neymar menoval troch najlepších útočníkov súčasnosti

streda, 19. apríl 2017 09:37 | Autor: Timotej Gašper

Neymar menoval troch najlepších útočníkov súčasnosti
Neymar menoval troch najlepších útočníkov súčasnosti | zdroj: © TASR

Brazílsky futbalista v službách FC Barcelona sa v nedávnom rozhovore jednoznačne vyjadril na otázku, kto je preňho najlepší útočník súčasnosti a je veľkým prekvapením, že z menoslovu vynechal mená ako Messi, Lewandowski či Sergio Aguero.

Dvadsaťpäť ročný ofenzívny futbalista sa nedávno zúčastnil interview pre portál Esporte Interativo, kde sa okrem iného vyjadril aj o aktuálne najlepších útočníkoch, ktorých kvality otvorene uznáva.

Opora a líder brazílskeho futbalu menoval naraz troch futbalistov, ktorí ho aktuálne najviac očarujú, pričom prvý je jeho kolega z reprezentácie, Gabriel Jesus.

Aktuálne zranený ofenzívny klenot Manchestru City vletel do Premier League bravúrnym štýlom, no ten rýchlo zastavilo zranenie. V prvých štyroch zápasoch strelil len 20-ročný Gabriel 3 góly (pridal aj 1 asistenciu) a rázom sa stal miláčikom publika, médií aj samotného Pepa Guardiolu.

„Veľmi ho obdivujem. Milujem ho pre jeho štýl hry a tiež preto, že spolu hráme v reprezentácií a hrali sme spolu aj na Olympijských hrách v Riu 2016. Je to úžasný chlapec, ktorý má obrovský potenciál a aj v prvom tíme Brazílie si taktiež vedie skvelo,“ povedal Neymar Jr. o mladom útočníkovi, ktorý sa na olympiáde blysol troma gólmi a v prvom tíme Brazílie strelil doposiaľ v 6 dueloch 5 gólov.

Druhým obľúbencom Neymara je rival z Atlética Madrid, Antoine Griezmann. 26-ročné krídlo respektíve hrotový útočník si už dlhodobo drží nadpriemernú formu a pre Atlétov je viac než dôležitým článkom hry. „Čo sa týka útočníkov novej generácie, jeden z najlepších je nepochybne Antoine. Veľmi rád sledujem jeho štýl hry,“ Skonštatoval v krátkosti Neymar.

Treticu obľúbených hráčov Neymar zakončil v Turíne, kde tamojší Juventus tiahne za úspechmi mladý a nezastaviteľný Paulo Dybala. 23-ročný reprezentant Argentíny pred týždňom dvoma gólmi pomohol k zostreleniu Barcelony a napriek tomu, že Katalánci spolu s Neymarom sú už jednou nohou von z Ligy majstrov práve kvôli Paulovi, brazílsky mág s chválou na Dybalu nešetril. „Tiež musím spomenúť Paula Dybalu, známeho argentínskeho ľaváka. Ak takého hráča ako on necháte bez dozoru, ublíži vám. V stredajšej odvete mu proste nemôžeme nechať priestor!“

Nezymara spolu s celým tímom Barcelony v stredu večer čaká náročná domáca odveta štvrťfinále Ligy majstrov proti Juventusu, z ktorého si domov doniesli vysokú prehru 3:0.