Main Content

José Mourinho prezradil, ktorý tím by raz chcel trénovať

streda, 19. apríl 2017 09:32 | Autor: Timotej Gašper

José Mourinho prezradil, ktorý tím by raz chcel trénovať
José Mourinho prezradil, ktorý tím by raz chcel trénovať | zdroj: © TASR

Portugalský tréner Jose Mourinho patrí vo svojom odbore medzi úzku svetovú špičku a v kariére už trénoval veľkokluby ako Real Madrid, Chelsea, Inter Miláno či najnovšie Manchester United. Existuje ale jeden tím, ktorého trénovanie by pre Joseho Mourinha znamenalo splnenie sna.

Pri pohľade na životopis a úspechy Joseho Mourinha je takmer nemožné pochybovať o tom, či patrí k najväčším velikánom futbalu. Portugalský tréner nemusí nikomu dokazovať svoje schopnosti, ktoré prvýkrát ukázal ako hlavný tréner FC Porto.

Neskôr sa vybral na skusy do Chelsea, Interu Miláno a Realu Madrid. Za roky tvrdej práce vyhral dvakrát Ligu majstrov, spolu 6 ligových titulov a množstvo ďalších vzácnych pohárov. Okrem toho vychoval a trénoval desiatky špičkových futbalistov a stal sa jedným z najlepších vo svojom fachu.

Od leta 2016 trénuje „The Special One“, ako sa sám kedysi nazval, Manchester United, s ktorým už stihol vyhrať dve trofeje.

Napriek všetkému lesku minulosti ale existuje ešte jedna trénerská destinácia, ktorá je pre Portugalca zatiaľ len tajným snom.

„Myslím si, že po skončení v United budem potrebovať trošku ľahšiu prácu. Trénovanie Brazílie mi ale nepríde ako ľahšia voľba (smiech),“ začal Mourinho prekvapivo na otázku ohľadom svojej trénerskej budúcnosti.

V interview pre ESPN Jose pokračoval o svojej túžbe ujať sa „Kanárikov“: „Bolo by to veľmi zaujímavé. Každý tréner chce predsa pracovať s najlepšími tímami a hráčmi. Brazílsky národný tím je lídrom úspechu! Má obrovský talent bez ohľadu na generácie hráčov.“

Jose ale tiež dôkladne vysvetlil úskalia potenciálneho spojenia Kanárikov a jeho osobnosti. „Bolo by to tiež nesmierne náročné. Brazília je futbalová krajina, v každom človeku tam drieme tréner. Každý žurnalista je lepší tréner ako samotný tréner a tak ďalej. Musí to byť veľký tlak a veľmi náročné, no zároveň nesmierne vášnivé,“ dokončil svoju úvahu portugalský tréner.

Brazílsky národný tím prišiel v minulých rokoch o posledné klenoty starej generácie, no pomaly sa „Selecao“ opäť prebúdza k životu spolu s Neymarom či Gabrielom Jesusom. Na lavičke sa od roku 2010 vystriedalo už päť trénerov a je možné, že o niekoľko rokov sa na ňu posadí samotný „The Special One“, Jose Mourinho.