Main Content

Arsenal našiel náhradu za Petra Čecha priamo u konkurencie

streda, 19. apríl 2017 09:25 | Autor: Timotej Gašper

Arsenal našiel náhradu za Petra Čecha priamo u konkurencie
Arsenal našiel náhradu za Petra Čecha priamo u konkurencie | zdroj: © TASR

Britský plátok TheSun.uk informuje, že vedenie Arsenalu Londýn vyslalo skautov na dôkladné pozorovanie mladého brankára, ktorý by na Emirates Stadium mohol podľa médií nahradiť Petra Čecha.

Arsenal Londýn prežíva veľmi nevydarenú sezónu a aktuálne sa nachádza až na nelichotivom 6.mieste tabuľky Premier League, pričom na priečky zaisťujúce Ligu majstrov stráca až 7 bodov. V tíme Gunners je otázne aj riešenie brankárskej otázky, ktorú by smerom do budúcich rokov mohol vyriešiť brankár Sunderlandu Jordan Pickford.

„The Gunners“ inkasovali v tejto sezóne v 31 ligových zápasoch až 40 gólov, čo britské bulvárne médiá chápu ako signál na výmenu brankára. Čecha párkrát vystriedali Ospina či Martinéz, no vedenie klubu má vraj s postom brankára nový a dlhodobý plán, ktorého súčasťou sa má stať práve mladý Angličan zo Sunderlandu.

Jordan Pickford má 23 rokov a je odchovancom „Black Cats“ zo Sunderlandu, kde aktuálne po osobnej stránke prežíva pomerne dobrú sezónu. Nie veľmi skúsený gólman sa v tíme Davida Moyesa snaží ako len chce, no ani jeho výkony v bránke nepomáhajú klubu odlepiť sa od samého spodku tabuľky.

Bývalého mládežníckeho reprezentanta Anglicka sa na posledné zápasy vybrala sledovať skupina skautov Arsenalu, ktorí majú podľa TheSun.uk pozorne sledovať jeho výkony a následne ho odporučiť vedeniu. „Jordan je špičkový mladý brankár a pomaly sa už mení na skúseného seniorského brankára, čo je v jeho veku obdivuhodné,“ nešetril chválou na svojho brankára tréner David Moyes.

Pickford je podľa médií pripravený zhostiť sa veľkej úlohy v tíme ako napríklad Arsenal, ktorý sa tak môže s Petrom Čechom rozlúčiť už po dvoch sezónach.

„Pickford má na to stať sa veľmi kvalitným hráčom aj osobnosťou, vie si urobiť poriadok v pokutovom území a dobre diriguje hru. Ak bude pokračovať a zlepšovať sa, môže byť jeden z najlepších,“
uzavrel na jeho adresu povzbudivo bývalý kouč Manchestru United, David Moyes.