Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Lotyšskom

utorok, 18. apríl 2017 11:52 | Autor: Jakub Mihálik

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Lotyšskom
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Lotyšskom | zdroj: © TASR

Slovenskí hokejisti do 18 rokov predviedli veľmi dobrý výkon, ktorým si zaistili účasť vo vyraďovacej fáze. Takto sme ich ohodnotili.

Jakub Kostelný – 7 – Ak vynecháme gól z predĺženia proti Kanade, nepriestreľnosť Jakuba trvá už päť tretín. Je pravda, že proti Lotyšsku mal oveľa menej práce a miestami sa dokonca až nudil, to však nič neznižuje na tom, že v riadnom hracom čase ešte neinkasoval a to je obdivuhodný počin.

Michal Ivan - 7 – Obranca prvej formácie výborne dopĺňal v útoku svojich kolegov, bol aktívny smerom dopredu, v defenzíve nemal až toľko práce, no svoje miesto si zastal. 

Martin Feherváry- 7,5 – Náš kapitán doteraz predvádzal fantastické výkony, ktorým chýbalo už len jedno – gól. To v zápase proti Lotyšom dosiahol a potvrdil, že je naozaj skvelým lídrom našej zostavy. V obrane prakticky nechybuje, smerom do útoku je aktívny. Budúcoročný draft určite ocení jeho kvality.

Martin Kupec - 7 – Okrem prvej obrannej dvojičky na celom turnaji ukazuje výborné výkony aj Martin. Aj v tomto zápase sa často snažil o streľbu, čo je znakom moderného obrancu. Štyrikrát trafil priestor medzi žrďami, gól síce nedal, no veríme, že mu to tam opäť padne. 

Adam Žiak - 7 – Súper bol takmer dve tretiny pod častým tlakom, takže obrancovia našťastie nedostali v defenzíve až tak zabrať, preto sa mohli predviesť najmä v útočnom pásme. Adam veľmi dobre kombinoval, mohol by sa pokúšať častejšie o streľbu, no túto úlohu v jeho formácii plní Martin Kupec. Adamovi nie je čo vytknúť. 

Marek Korenčík - 7 – Ani v tomto prípade nemôžeme nájsť negatíva. Samozrejme, súper nevyvinul dostatočnú kvalitu na to, aby našich obrancov preveril, čo v ďalších zápasoch zrejme nebude platiť. Nula inkasovaných gólov a spoľahlivé výkony všetkých hráčov si pýtajú dobrú známku .

Adam Dužek - 7 – Pri ojedinelých súperových akciách dokázal zakročiť. Inak veľa priestoru na ukázanie svojich defenzívnych kvalít nemal. Snáď on i celý tím pošetril sily na súboj proti Švajčiarom.

Daniel Demo - 7– Opäť o niečo vyššia minutáž, tentokrát dostal dôveru aj v oslabeniach, v ktorých zahral veľmi dobre. 

Miloš Fafrák - 7,5 – Výkon Miloša stúpa každým zápasom, aj vďaka skvelej súhre prvej formácie. Odvádzal veľmi cennú robotu pred brankárom, tlačil sa do zakončenia, veď s piatimi streleckými pokusmi bol jedným z troch najčastejšie sa snažiacich o zakončenie. 

Adam Ružička - 8 – Prvá formácia neustále točila súpera, Adam bol veľmi aktívny, konečne mu to tam padlo a jeho výkon by mohol ísť ešte hore. Už teraz ale potvrdzuje, že je jedným z najtalentovanejších hráčov na turnaji. Ani v tomto zápase sa nevyhol zbytočnému vylúčeniu, ale svojim výkonom tento menší nedostatok ďaleko prekryl. 

Adam Liška - 7 – Kombinácie dvoch Adamov boli ozdobou zápasu a keď mali puk oni dvaja, často to vyzeralo ako na exhibícii. Liška takisto súpera prevyšoval o hlavu, ktorou dokázal vymyslieť skvelé veci.

Miloš Roman - 8 – Kombinácie Romana s Hrehorčákom sú ozdobou celého turnaja a Miloš takisto bude v roku 2018 veľkým kandidátom na prvé kolo draftu, ak bude v podobných výkonoch pokračovať aj naďalej. Aj on sa konečne gólovo presadil, pretože jeho doterajšiemu výkonu chýbala len čerešnička na torte. Určite nepovedal posledné slovo.

Filip Krivošík - 7,5 – Ťažko sa hodnotí zápas, v ktorom vyšlo takmer úplne všetko. Hráči podali jednoducho výborný výkon a inak na tom nebol ani Filip. Chýba mu trochu pokoj pri zakončení, ale inak súhra druhej formácie je vynikajúca. 

Patrik Hrehorčák - 8 – Pri prvom góle našich predviedol ťah, za aký by sa nemusel hanbiť ani profesionál v NHL. Tentokrát sa gólovo nepresadil, no pripísal si 2 plusové body, čo najviac vypovedá o tom, aký prospešný bol pre tím, keď bol na ľade. 

Jakub Kover - 7,5 – Tretia formácia je možno trochu v závetrí prvých dvoch, no Jakub Kover aj v tomto zápase ukázal, aký šikovný technik to je. Dostal sa konečne aj na presilovú hru, kde mu rola playmakera sadla výborne. Nielen vzrastom, ale hlavne invenciou som v ňom badal záblesk Martina Réwaya, keď on režíroval presilovky 18tky, či 20tky. 

Martin Pospíšil - 7,5 – V úvodnej tretine miestami trochu riskantne rozohrával, no kto neriskuje, nezíska. Jeho technické kúsky naopak boli žiadané v útoku a neraz zamotali hlavy súperových obrancov. Je možno škoda, že sa nedostáva častejšie k streľbe, jeho ťahy sú však pre diváka pohľadné.

Jakub Urbánek - 7 – Jakub opäť osvedčil svoju výbornú hru telom. , nielen v útoku, ale aj v obrane. Občas sa tam vyskytla nepresnosť v rozohrávke, najmä v prvej tretine, no od prvej prestávky šiel výkon celého tímu rapídne hore a s ním aj Jakubov. 

Adam Stacho – 7 -  Adam bol často využívaný aj na oslabenia, kde odvádza veľmi cennú prácu. Ňou vie vykryť aj zápasy, v ktorom sa mu nepodarí skórovať, či streľbou zamestnávať súpera, ako tomu bolo v tomto zápase. 

Matúš Havrila - 7,5 – Pri prvom góle našich najprv vybojoval puk vo vlastnej tretine, potom preukázal pohotovosť pri zakončení tej istej akcie. Gólom i výkonom potešil, navyše, takisto ho tréner využíval v oslabeniach.

Pavol Regenda - 7 – Je veľmi dobrou správou, že aj štvrtý útok si vedel vytvoriť v útočnej tretine tlak. Pavol sa síce dostal len k dvom strelám, a to ešte v prvej tretine, no aj štvrtá päťka zatápala súperovi, ktorý potom často „ťahal nohy“. Kvalita vo všetkých útokoch je dobrým znamením, nielen pred súbojom so Švajčiarmi, ale pre celé play-off. 

Jozef Baláž - 7 – Odbil si na šampionáte svoju premiéru a vôbec to nevyzeralo, že by z nej bol nervózny. Hneď pri prvom svojom striedaní bol zapojený do takmer gólovej akcie. Aktivitou hýril aj vo zvyšku svojej porcie na ľade. 

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon