Main Content

Návrat strateného syna? Barcelona v lete z Premier League kúpi svojho odchovanca

nedeľa, 16. apríl 2017 12:19 | Autor: Jakub Mihálik

Návrat strateného syna? Barcelona v lete z Premier League kúpi svojho odchovanca
Návrat strateného syna? Barcelona v lete z Premier League kúpi svojho odchovanca | zdroj: © TASR

FC Barcelona potvrdila, že má záujem v lete kúpiť svojho odchovanca, momentálne pôsobiaceho v Serii A na hosťovaní z Premier League.

Gerard Deulofeu bol pred rokmi považovaný za najväčší vtedajší talent La Masie a hráč, ktorý by mohol nadviazať na Leonela Messiho. V nabitej zostave Blaugranes však nedostal dostatok príležitostí, a tak odišiel na hosťovanie do anglického Evertonu, o rok nato do Sevilly. V lete 2015 potom prestúpil do Evertoniu natrvalo.

V januári však odišiel na hosťovanie do AC Miláno, kde sa mu zatiaľ pomerne darí, čo upätalo pozornosť trénera španielskeho reprezentačného výberu, Julena Lopeteguiho. A následne aj predstaviteľov Barcelony, hľadajúcich ofenzívnych hráčov do rotácie k triu MSN. 

„Deulofeu? Áno, je to možnosť pre budúcnosť,“ povedal športový riaditeľ katalánskeho veľkoklubu, Robert Fernandez. „Klub vážne zvažuje možnosť priviesť ho naspäť do prvého tímu v nasledujúcej sezóne.“

Barcelona pri predaji zahrnula do zmluvy s Evertonom klauzula, podľa ktorej ho môže späť odkúpiť za 12 miliónov eur, čo je dvojnásobok pôvodnej prestupovej sumy. 

Deulofeu je hráčom, ktorý môže hrať na krídle i v strede útoku a vyťaženému kádru Barcelony by sa vo svojej najlepšej forme hodil.