Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Kanadou

nedeľa, 16. apríl 2017 11:28 | Autor: Jakub Mihálik

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Kanadou
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Kanadou | zdroj: © TASR

Druhý výborný výkon slovenskej osemnástky, tentokrát aj s bodom proti favoritovi. Pozrite si známky jednotlivých hráčov.

Juraj Sklenár – 5 – Po tom, čo proti Fínom viackrát náš tím podržal, možno mladého brankára rozhodí to, že ho tréner po prvej tretine striedal, no nemuselo by. Možno ide na jeho vrub prvý gól Kanady, avšak zvyšné dva vyplynuli skôr z nekoncentrovanosti celého mužstva. Hlavu hore, gólman.

Jakub Kostelný – 8 – Mužstvo potrebovalo po slabej dvojminútovke, v ktorej inkasovalo tri góly, nejaký impulz a tréneri zvolili zmenu brankára. To sa ukázalo ako perfektný ťah, keďže Jakub zatiahol roletu na viac ako 40 minút a viackrát nás podržal pri kanadských tutovkách. 

Martin Feherváry – 7,5 – Martin bol opäť lídrom defenzívy, neposkytol súperovi priestor, nebál sa potiahnuť útok či vystreliť. Martin môže byť, nielen lídrom súčasného tímu, ale aj v budúcnosti v seniorskej reprezentácii, pretože v ňom vidieť veľký potenciál.

Michal Ivan – 7 – Výborne dostupoval k súperom, často podporoval aj útok. Ušiel mu síce Mattheos, ktorý vsietil druhý gól Kanady, ale zase v predĺžení zachránil pri prečíslení súpera. Celkovo dobrý výkon. 

Martin Kupec – 6,5 – Opäť jeden z najvýraznejších bekov v tomto zápase. Bolo ho vidieť na oboch koncoch ihriska. Pripísal si v prvej tretine vylúčenie, ktoré možno bolo prísne, to mu však netreba zazlievať, pretože hasil za celý tím. Trochu však strašia 3 minúsky v tabuľke pravdy. 

Adam Žiak – 6,5 – Márne sa snažil dostihnúť Ratcliffa pri treťom kanadskom góle. Treba sa vyvarovať zbytočných vylúčení, najmä, ak hráme v početnej výhode, avšak aj Adam ukázal bojovnosť, obetavosť a takisto sa pričinil k dobrému defenzívnemu výkonu našich. 

Adam Dužek – 6,5 – Tretia defenzívna dvojica sa prezentovala najmä pozornou obranou, a ako jediná si odnáša zo zápasu plusový bod, čo je neklamným znakom, žeim to išlo výborne. 

Marek Korenčík – 6,5 – Marek hral veľmi obetavo, defenzívne pozorne, výborne odoberal puky súperom a bol silný pri mantineloch, akurát v rozohrávke chýbala väčšia rozvaha. 

Daniel Demo – 6,5 – V tomto zápase dostal priestor, hoci neodohral veľa minút. Mal najmä defenzívne úlohy, ktoré si plnil dostatočne, prezentoval sa aj pekným hitom. 

Adam Ružička – 7 – Ešte v prvej tretine mal veľkú šancu, ktorá sa neujala. Pri našom prvom góle prekvapil brankára umnou strelou. Adamovi sa stále nedarí streliť gól, ale aktivita mu nechýba, je lídrom ofenzívy a v tomto zápase sa vyhol aj defenzívnym chybičkám z prvého zápasu. 

Adam Líška – 8 – Muž zápasu za našu stranu. Pri prvom góle predviedol dôraznosť, v prestávkovom rozhovore akoby si sám potvrdil, že máme na vyrovnanie a na ľade ho potom aj dokonal. Technicky vyspelý, nebojácny výkon. 

Miloš Fafrák – 7,5 – Výborne zapadol do prvej formácie, kam sa presunul zo štvrtej. Hoci sa nedostal do vyloženej šance, z jeho ťahov profitovali spoluhráči. Svojou postavou platil na Kanaďanov, zamestnával ich a jeho spoluhráči z útoku Ružička a Líška mohli predvádzať svoje akcie. 

Miloš Roman – 8 – Perfektná palicová technika, prehľad v hre, výborná spolupráca s Hrehorčákom, kreativita. Miloš Roman opäť potvrdil svoje kvality. 

Filip Krivošík – 7 – Opäť sa tlačil do zakončenia, no zatiaľ mu nie je súdené presadiť sa gólovo. Chýbal mu povestný krôčik, ale celkovo dobrý výkon. 

Patrik Hrehorčák – 7,5 – Potvrdil rolu kanoniera, keď pridal už svoj tretí gól na turnaji. S Romanom sa vidia takmer naslepo. Pripomínajú mi dvojičku Pánik – Tatar, kde Patrik je v úlohe kanoniera Tatara. Bodaj by sa mu darilo tak, ako jeho staršiemu kolegovi.

Martin Pospíšil – 7 – Martin predviedol výborné momenty, ako napríklad v 34. Minute, keď výborne zrýchlil a len tesne minul. Miestami však chýbala mladému technikovi väčšia rozhodnosť, čo spraviť s pukom. Potenciál však v ňom je. 

Jakub Urbánek – 7 – Treba vyzdvihnúť jeho obetavosť, keď zblokované strely na tele Jakuba sme postupne aj prestali rátať. Dobrý výkon v prospech tímu. 

Jakub Kover – 7 – Ďalší z Jakubov má naozaj šikovné ruky, viackrát predviedol svoju tvorivosť, hoci sa žiadna akcia neskončila gólom. Nie je veľmi čo vytknúť. 

Adam Stacho – 6,5 – Menej výrazný ako v predošlom zápase. Vpredu sa dostal raz do pološance. Aj on však v defenzíve zodpovedne. 

Matúš Havrila – 6,5 – Štvrtá formácia má obvykle hlavnú úlohu neinkasovať. To sa našej lajne podarilo. Vzadu vypomáhali obrancom, v útočnom pásme sa chvíľami dokázali udržať. Aj Matúš podal výkon, na ktorý sa dá pozerať len pozitívne. 

Pavol Regenda – 6,5 – Budeme sa opakovať, ale aj pri Pavlovi zaujal najmä jeho obetavý výkon. Bloky pri súperových strelách, zodpovedné návraty do defenzívy a odvážne pôsobenie pred súperovým brankárom. 

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon